Haberler

Taksitle Ev Almak İsteyen Emekliler SGK'ya Akın Ediyor

Güncelleme:

TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için emekliler gün saymaya başladı.

"ARTIK DERNEKLERE GEREK YOK"

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" diye konuştu.

HALK BANKASINA 500 LİRA

TOKİ konutları için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Bizim projemizde 3+1 ile 2+1 evler bulunuyordu. Ama şu anda TOKİ'nin projesinde sadece 2+1 evler var. Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Ama şu anda durdurduk. Çünkü artık bize kayıt olmadan da emekliler ev sahibi olabilir. Tek yapmaları gereken, emekli olduklarını dair belgeyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, çekilişe hak kazanmaları" dedi.



"KUYRUĞA GİRİP EZİYET ÇEKMEYİN"

SGK'dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kura ile ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belge ile bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor. Evdeki toplam gelirin de 3 bin 500 lirayı geçmemesi gerekiyor. Son olarak kocasından maaş alan dullar da bu imkandan faydalanarak ev sahibi olabilir. Bize yapılan ilk müracaatlarda vatandaşlarımız 3+1 ev sahibi olmak istiyordu. Ama şu anda sadece 2+1 evler yapılacak" diye konuştu.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Ahmet Davutoğlu Kenan Pars Türkiye Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (18)

kumesci:

Sarayin 1000 odasi zaten bos, gidin bedavaya orada oturun olmazmi.

31
3
yanıtYanıtla
gideceğiniz yer cehennem çukuru:

o 500 lirayı niye alıyorlar. Banker parası hava parası . . . Hiç yakıştıramadım. Zaten dar gelirli adamlar için o 500 lira çocuğunun torununun rızkı. Bir de ev çıkmazsa o 500 lira iyce boşa gidecek. Madem ''''hayır yapılıyor'''' o zaman dokunmasınlar yoksulluk sınırının altında yaşayanlerın 500 lirasına.

16
2
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ:

emeklilere laf söylemiyeyim diyorum duramıyorum. kardeşim gelmişssin 60 70 hatta 80 yaşına bundan sonra 10 sene borçlanıp ev almaya niyetleniiyorsun. Allah ahirette ev nasip etsin. . . adam reklam yapıp oy avcılığı yapıyor sizde alık balıklar gibi hemen oltaya geliyorsunuz. Ayıp valla ayıp

14
4
yanıtYanıtla
Yarı kürt yarı türk:

AMAÇ: Bütün emeklileri bir sepette toplayıp ileride herhangi bir şekilde kullanmak için kurulmuş sistem. Yıllık, Emekliler derneğine kesilecek üyelik bedeli de çabası. Bir ilde13. 000 başvuru olmuş. Bu kadar konutun tahsisi mümkün değil. İleride çıkar kokusu.

10
3
yanıtYanıtla
neçi bu:

başkanlık için milleti gebe burakmak oy toplamak gibi geliyor hani oylamaya gidilirse hazırlık olsun.

11
1
yanıtYanıtla
mustafa palaz:

Emekliler kandırılıyormu konyada emeklilere yapılacak konut sayısı sadece 120 adet binlerce müracat var göstermelikmi kimi kandırıyorsunuz

8
2
yanıtYanıtla
HEY BABAM HEY 20 YIL NE LA:

TOKİ EVLERİ UCUZ GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA 20 YIL İLE ÇARPTIĞINIZ ZAMAN NORMAL BİR EVİN 2 KATI FİYATI

7
2
yanıtYanıtla
APAÇİ:

250240=60. 000 TL SİZİN OLDUGUNUZ MEMLEKETTE 2 1 TOKİ EVLERİ 30. 000 TL Mİ NERDESIN SOLE BIZ 3 5 TANE ALALIM. . .

yanıt12
yanıt1
...:

malmısın la sen 60 bin liramı normal bir evin 2 katı fiyatı dingil bi hesap kitap öğrenin tamam bende akpli değilim hazzetmemde ama adam sana bedava ev veriyo bu kadarda nankör olmayın yahu

yanıt5
yanıt2
neçi bu:

işsizlerden gss alınmasın bence daha hayırlı iş. sosyal devletsen tabi sağlık ücretsiz olsun.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title