Haberler

Marka Haline Getirdiği İşletmenin Mutfağında Artık Anne Kız Olarak Rol Alacaklar

Eskişehir’de açtığı ufak bir lokantayı büyüterek ismini adeta bir marka haline getiren Ayten Çetin, restorantının mutfağını kızına devrediyor.

Eskişehir'de açtığı ufak bir lokantayı büyüterek ismini adeta bir marka haline getiren Ayten Çetin, restorantının mutfağını kızına devrediyor.

Eskişehir'de 7 yıldır gıda sektöründe başarılı bir şekilde ilerleyen Ayten Çetin, işletmesinde çoğunlukla kadın çalışanlara yer vermesiyle biliniyor. Kadın girişimci olarak 7 yıl boyunca kurduğu lokanta ve restorant mutfaklarında adeta ter döken Çetin, mesleğini kızı Aybike Çetin'e devredecek.

Mutfağa yeni yeni alıştığını söyleyen Aybike Çetin, kahvaltı konusunda iddialı olduğunu söyledi. Kendisini daha da geliştireceğinden bahseden Çetin, "Ailemin de girişimci olması, benim de onlara destek olmam açısından benim için bulunmaz bir fırsat oldu. Ben de alan olarak özellikle pazarlamayı tercih ettim. Bu konunun kendi işimizle alakalı olması ve günümüzde iş dünyasını da her alanda yakından ilgilendirdiği bir pazarlama uzmanlığını getirdiğini düşünüyorum. Benim mutfakla ilgili yeteneklerim daha başlangıç seviyesinde. Annemden, buradaki ustalarımızdan, şeflerimizden öğrenmeye çalışıyorum. Hani iddialı olduğum bir konu varsa o da kahvaltıyla alakalı. Yeni ürün olsun, geliştirme olsun, çeşitlendirme olsun kahvaltıda daha çok iddialıyım. Daha geleneksel tandır, keşkek, güveç gibi et ürünleri çok zaman ve dikkat isteyen ürünler. Onlarda daha çok kendimi geliştirmem gerekiyor" dedi.

"Özellikle annem her anlamda bir kadın olarak bana rol model oluyor"

Annesini örnek aldığını belirten Aybike Çetin, kadınlara da mesaj gönderdi. İş gücüne daha önce katılmamış olan kadınların da işletmelerinde yer aldığını ifade eden Çetin, "Özellikle annem her anlamda bir kadın olarak bana tabii ki rol model oluyor. Eğitimimde beni hep destekleyen, daha da devam etmemi isteyen en büyük destekçilerimden biri oldu. Kadınlar Günümüz de kutlu olsun demek istiyorum. Kadınlara şunu söyleyebilirim, biz zaten işletme olarak da kadın istihdamına çok önem veriyoruz. Bizim mutfağımızda sadece kadınlar çalışıyor. Hatta bazı kadınlarımız daha önce hiç iş gücüne katılmamış olanlar. Bizle birlikte iş hayatını tanımış ve girmiş oluyorlar. Bu konuda da çok pozitif geri dönüşler alıyoruz. Aslında çok üretken olan kadınlar, iş hayatına katıldığında çok yüksek derecede verimlerle çalışıyorlar. Hatta bunu umarım diğer alanlara da kaydırabiliriz ve diğer işletmeler de kendilerine örnek olarak alabilirler" diye konuştu.

"Kadın takımının bu işte iddialı olduğunu söylüyorum"

Kızının aldığı eğitim ile kendisinin tecrübelerini birleştirerek daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını anlatan Ayten Çetin ise, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Onun almış olduğu eğitimi, benim tecrübemin üzerine koyarak bize gelen misafirlerimize çok daha iyi şeyler sunacağımızı düşünüyorum. Kadınlara ait bir mesleği hep birlikte sürdürmemiz çok daha güzel. Ben mutfak işinin daha çok kadınlarla daha iyi yürüdüğünü düşünüyorum ekip olarak. Ekibin başında bir erkek olabilir. Ama ekibin arkasındaki takım arkadaşları bayan olabilir. Bu arada erkek ustalarımızı kesinlikle yadırgamıyorum ama bizim işletmemizdeki kadın takımının da bu işte iddialı olduğunu söylüyorum. Kızımın da bizimle birlikte çalışmasını ekibimizin büyümesi açısından çok yararlı görüyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayten Çetin Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title