Haberler

Oynadığım Her Rolle Bütünleşirim

'Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' adlı dizinin 'Çeşmidil'i Öykü Çelik: Çok dişi bir rol ama ben zor rolleri oynamayı seviyorum, hiç de zorlanmıyorum! Hangi....

TRT 1'de ekrana gelen 'Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' adlı dizide 'Çeşmidil' karakterini Öykü Çelik canlandırıyor. Dönem projelerini sevdiğini söyleyen Çelik; projeye nasıl dahil olduğunu, rolünü ve dizi hakkındaki yorumları GÜNAYDIN'a anlattı.

Diziye nasıl dahil oldunuz?

Menajerim Tümay Özokur, aynı zamanda dizinin kast direktörüydü. Beni de bu projeden haberdar etti. Çok titiz bir çalışma yapılıyordu. Proje danışmanı Ezel Akay'ın seçtiği deneme çekimlerinin metinlerini gönderdi. Çok çalıştım, hazırlandım. Aslında deneme çekimlerine çok sıcak bakmam çünkü bazı kurumlar bu konuda özensiz çalışıyor. Ama Ezel Hoca tüm çalışmalar sırasında, oyuncularla bizzat ilgilendi. Bu kadar titizlik gösterilen bir çalışmada, ben de elimden geleni yaptım.

'Çeşmidil'den biraz bahseder misiniz?

'Çeşmidil' ne istediğini bilen, kararlı, hedefine ulaşmak için cesur davranan bir kadın. Her aşık kadın gibi biraz da kıskanç. Çok dişi bir karakter; ben zaten zor rolleri seviyorum. Rolümü canlandırırken de zorluk yaşamıyorum. Zaten hangi rolü oynarsam oynayayım, o karakterle bütünleşebiliyorum. Oyuncunun rolüne konsantre olamadığı noktada başarısız olacağını düşünüyorum.

Dönem dizisinde oynamak size neler hissettirdi?

Dönem işleri son derece keyifli işler. O dönemlerde yaşayabilir miydim bilemiyorum ama o kostümleri seviyorum.

Dizi yayınlandıktan sonra nasıl yorumlar aldınız?

Uzun zamandır çalışmaları devam eden bir projeydi. İnanın ben de herkes kadar ne olacağını merak ediyordum. Ama beklediğimize değdi; çok güzel bir proje oldu. Genelde projenin monoton olmadığını, seyircide merak uyandıran bir gidişata sahip olduğunu söylüyorlar. Şimdiden bir sonraki bölümde ne olacağını soruyorlar.

MONROE'YU ÇOK İYİ ANLADIM

Dizi için imajınızı değiştirip saçlarınızı sarıya boyatmıştınız. Ama şimdi eski saç renginize dönmüşsünüz. Bunun sebebi nedir?

Sarışın bir kadın olmak çok zor! Sarı saçı kısa süre kullanmama rağmen, Marilyn Monroe'yu çok iyi anlayabildim. Sokakta yürürken fark edilmemeniz mümkün değil! Bir kadının özgürlüğünü kısıtladığını bile düşünebiliriz. Ben hep doğallığı tercih ettim. Gerek saçımın sağlığı, gerekse az önce belirttiğim sebeplerden dolayı eski saçıma döndüm; bu saça alışamazdım.

#Sayfa#

ŞORAY BENİM KILAVUZUM!

Dizide Türkan Şoray'la birlikte kamera karşısına geçiyorsunuz. Bu nasıl bir duygu?

Türkan Şoray ile çalışmanın onurunu ve gururunu taşıyorum. Türkan Hanım gibi; senelerini bu sektöre vermiş değerli oyuncularımızdan her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Onların hayata ya da oyunculuğa dair tecrübeleri benim kılavuzum olacaktır. Keşke diğer genç oyuncu arkadaşlarımız da, bu sektöre emek vermiş ustalarla çalışabilme şansını yakalayabilse!

SEÇİCİYİM!

Oyunculukla ilgili hayaliniz ne?

Amacım iyi bir oyuncu olabilmek. Daha yolun çok başındayım. İçimdeki coşkuyu gerek yapımcılara, gerek de yönetmenlere aktarabiliyorum ki; onlar da projelerinde bana şans veriyorlar. Tabii ki rol seçerken seçici davranıyorum. Kendimi tekrarlamak istemiyorum. Ne kadar farklı rollerde oynarsam, oyunculuğuma o kadar katkıda bulunacağımı düşünüyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Türkan Şoray Tümay Özokur Öykü Çelik Ezel Akay Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title