Haberler

Öyk, Soma A Termik Santrali'ni Özelleştirme Programından Çıkardı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Konya'da yer alan taşınmazların imar planı değişikliğini onaylarken, EÜAŞ)'ye ait kimin taşınmazların da özelleştirme kapsam ve programına alınmasına izi verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Konya'da yer alan taşınmazların imar planı değişikliğini onaylarken, EÜAŞ)'ye ait kimin taşınmazların da özelleştirme kapsam ve programına alınmasına izi verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Konya'nın Ilgın İlçesi Orhaniye ve Zaferiye Köyleri sınırları içerisinde yer alan "Sanayi Alanı ve Park Alanı" Uygulama İmar Planı değişikliğine onay verildi.

ÖİB, özelleştirme kapsamına alınan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)'ye ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına; özelleştirme kapsamında olan Soma A Termik Santrali ve Soma A Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar hariç Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ)'nin ve SEAŞ tarafından kullanılan taşınmazların, EÜAŞ'a ait Tunçbilek Termik Santralinin ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ)'na ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ)'nin ve BLİ tarafından kullanılan taşınmazların, Maden Sahasının özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, Soma A Termik Santralinin özelleştirme kapsamından çıkarılmasına, SEAŞ'a ait Soma B Termik Santralinin, Tunçbilek Termik Santralinin, Orhaneli Termik Santralinin, BLİ tarafından kullanılan taşınırların "Varlık Satışı"; Soma B Termik Santrali, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali ve BLİ tarafından kullanılan taşınmazların "Varlık Satışı" veya "Kullanım İzninin Devri" veya "İşletme Hakkının Verilmesi" ile Maden Sahalarının "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine, karar verdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Tunçbilek Orhaneli Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title