Haberler

Otizmli Mert'in İlk Sergisi Nilüfer'de

Nilüfer Özel Eğitim Merkezi'nden mezun olan otizmli Mert Zık, Halk Evi Sanat Galerisi'nde ilk puzzle sergisini açtı.

Puzzle ile kendini ifade eden otizmli 22 yaşındaki Mert Zık, ilk eserlerini Otizm Farkındalık Haftasında Bursalıların beğenisine sundu. Zık, Nilüfer Halk Evi Sanat Galerisi'nde ilk puzzle sergisini açtı. Sergi açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük, Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Dr. Sibel Özer ve çok sayıda davetli katıldı. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Dr. Sibel Özer, her zaman bu tür çalışmaların yanında olacaklarını kaydetti.

"Ben bu dünyayı bir melekle geziyorum" diyen Mert Zık'ın annesi Ayşe Zık, otizmin getirdiği kalıpların içine sıkışmak yerine, çocuğu Mert'le hayatı paylaşmayı tercih ettiğini dile getirdi. Ayşe Zık'ı tebrik eden Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük de, "Mert'i geçen yıldan beri takip ediyorum. Geçen yıl okulda tanışmıştık. Annesinin gayret ve ilgisiyle daha çok başarılara imza atacağını bizlere gösterdi" dedi.

Otizme dikkat çekilen ve toplam 10 eserin yer aldığı sergide, 6 bin 500 puzzle parçası bulunuyor. Sergi 3 Nisan Salı gününe kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi'nde açık kalacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nilüfer Özel Ayşe Küçük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title