Haberler

Otizme Dikkat Çekmek İçin El Baskısıyla Atatürk Silueti Oluşturdular

Şehitler Ortaokulunun otizmli özel öğrencileri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde otizme dikkat çekmek için el baskısıyla Atatürk silueti oluşturdu.

Şehitler Ortaokulunun otizmli özel öğrencileri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde otizme dikkat çekmek için el baskısıyla Atatürk silueti oluşturdu. Oluşturulan siluet okulun dış cephesine asıldı.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde düzenlediği etkinlikle otizme dikkat çekti. Okulda düzenlenen programa Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cumhur Kapusuz, Sebahattin Yurt, Kumray Nalan Cin de katılırken, Okul Müdürü Tayfun Sarıbeyler ve okul aile birliği üyeleri de özel çocukların anlamlı gününde yanlarında oldu.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Şehitler Ortaokulu Otizm Sınıfı, 'Otizmi fark et!' sloganıyla etkinliklerini gerçekleştirdi. Özel Eğitim Öğretmenleri tarafından okulda gerçekleştirilen etkinlikle otizme dikkat çekildi. Hazırlanan program kapsamında Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cumhur Kapusuz, Sebahattin Yurt ve Nalan Kumray Cin, Okul Müdürü Tayfun Sarıbeyler, müdür yardımcıları, okul aile birliği üyeleri, özel eğitim sınıfı öğretmenleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla pasta kesimi ve el basma etkinliği yapıldı. Okuldaki tüm öğretmen, öğrenci, çalışan ve veliler de güne özel olarak mavi kıyafet giyerek otizme dikkat çekti.

Kesilen pastanın ardından özel öğrenciler mavi el baskısı ile Atatürk silueti oluşturuldu. Oluşturulan Atatürk silueti okulun dış cephesine asıldı.

Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Pınar Göksu Genç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün önemli olduğunu, otizmli bireylerin iletişim problemlerinden ötürü toplumda yer edinmesi, sosyal ortamlarda yer alması ve onların da haklarının olduğunu belirterek otizmli bireylerin ve ailelerin yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Genç, tüm toplumu otizm konusunda daha bilinçli olmaya davet etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Otizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title