Haberler

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: "Bu Referandumun Osmanlı Medeniyetine Katkısı Ortada"

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: "Bu referandumun Osmanlı medeniyetine katkısı ortada" "Biz hanlık sisteminden gelen bir medeniyete alışkınız" Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Akagündüz: "15 Temmuz gerçekleşmeseydi MHP anayasa değişikliğine destek vermezdi"ANKARA...

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: "Bu referandumun Osmanlı medeniyetine katkısı ortada"

"Biz hanlık sisteminden gelen bir medeniyete alışkınız"

Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Akagündüz:

"15 Temmuz gerçekleşmeseydi MHP anayasa değişikliğine destek vermezdi"

ANKARA - Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Biz hanlık sisteminden gelen bir medeniyete alışkınız. Bu sistemle güçlü bir yönetim sistemiyle hem ülkemizdeki soydaşlarımızı ve dünyanın her yerindeki Osmanlı medeniyetini kapsayan bu medeniyeti yaşamak arzusuyla, her yerdeki vatandaşlarımıza bu yönetimle birlikte onların varlık haklarını koruyup, gözeteceğiz" dedi.

Osmanlı Ocakları mensupları, 15 Temmuz darbe girişimi ve referandum sürecini konu alan konferans düzenledi. Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akagündüz konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programa, Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından Osmanlı Ocaklarının 16 Nisan Marşı'nın okunmasıyla devam edildi.

Davetlilere konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Akagündüz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in isyankar olarak tanımlanması gerektiğini vurguladı.

16 Nisan referandumunda neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlatan Akagündüz, Avrupa ülkelerinde 'Evet' kampanyası yapmanın yasaklandığını söyledi.

"15 Temmuz gerçekleşmeseydi, MHP anayasa değişikliğine destek vermezdi"

15 Temmuz'daki darbe girişiminin gerçekleşmemiş olması halinde MHP'nin anayasa değişikliğine destek vermeyeceğinin altını çizen Akagündüz, "15 Temmuz ihanet darbesi gerçekleşmeseydi, ben MHP'nin bu anayasa değişikliğine olumlu katkı vereceğini düşünmüyorum. MHP Genel Başkanı her zaman devletin yanında yer aldı, Allah için. 15 Temmuz gösterdi ki; Türkiye'nin iç ve dış düşmanları, Türkiye'yi Mısır'a çevirmek istiyorlar. Başına bir Sisi getirecekler, o Sisi'nin adını da biliyorum ama kamuoyuna açıklamak doğru olmaz. Başbakan'ı da biliyorum, halife de zaten malum Pensilvanya'da oturuyor. Böylece Türkiye'yi Suriye'den daha kötü parçalayacaklardı" ifadelerini kullandı.

"Biz hanlık sisteminden gelen bir medeniyete alışkınız"

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, konferansın ardından yaptığı açıklamada, "Bu referandumun Osmanlı medeniyetine katkısı ortada. Biz hanlık sisteminden gelen bir medeniyete alışkınız. Bu sistemle güçlü bir yönetim sistemiyle hem ülkemizdeki soydaşlarımızı ve dünyanın her yerindeki Osmanlı medeniyetini kapsayan bu medeniyeti yaşamak arzusuyla, her yerdeki vatandaşlarımıza bu yönetimle birlikte onların varlık haklarını koruyup gözeteceğiz. Bu referandumda 'Evet' demenin en önemli sebebi. Vatanını milletini seven insanlarla, dış mihrakların ortaya çıkacak olması" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Osmanlı Araştırmaları Vakfı Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title