Haberler

Osmanlı'nın Son Zaferi Öğrencilere Tiyatroyla Anlatıldı

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu Belediyesince, düzenlenen etkinlikte 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer Kut'ül Amare'yi konu alan "Telgrafhane 1916" adlı oyun sahnelendi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu Belediyesince, düzenlenen etkinlikte 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer Kut'ül Amare'yi konu alan "Telgrafhane 1916" adlı oyun sahnelendi.

Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Demet Sönmez ve M. Akif Yıldız'ın yazdığı, Toygun Ateş'in yönettiği ve Karşıyaka Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen oyun öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

İki perdelik oyunda, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Artuklu Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, yaptığı açıklamada, Kut'ül Amare Zaferi'nin Türk tarihinin unutturulmuş şanlı zaferlerinden biri olduğunu söyledi.

Gelecek neslin, Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer Kut'ül Amare'yi çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları konuştu:

"Osmanlı Devleti'nin bundan tam 101 yıl önce İngiliz devleti ve müttefiklerine karşı kazandığı bu muazzam zaferi yeni nesil bilmeli, tüm olumsuz koşullara rağmen mucizeler yaratan şanlı ecdadımızı mutlaka tanımalıdır. Bu zaferi unutmamak ve unutturmamak adına düzenlediğimiz etkinlik kahraman ecdadımızın minnetle yadedilmesine, onların anılmasına vesile oldu. Ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır."

Öztürk, kültür ve sanat etkinliklerini de sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Oyunu izleyen öğrencilerden Ebru Hasel de oyunu çok beğendiğini ve çok güzel hisler yaşadığını dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin sürmesi temennisinde bulunan Hasel, "Tarihimizle ilgili güzel bilgiler edindik." dedi.

Ahmet Mars da bu tür programlarla tarihi konuları ve zaferleri daha iyi öğreneceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Şakir Öner Öztürk Çanakkale Zaferi Mardin AKM Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title