Haberler

Osmanlı Devletinin 717. Kuruluş Yılı

AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları tarafından Osmanlı Devleti'nin 717. kuruluş yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Ak Parti Kayseri İl Gençlik Kolları tarafından Osmanlı Devleti'nin 717. kuruluş yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Tarihi Hunat Hatun Medresesinde düzenlenen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi mehter takımının dinletisiyle başladı. Daha sonra Osmanlı Devleti'ni anlatan resim sergisi açıldı.

Ak Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tevfik Kürtüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti gençliği olarak ecdadın şanlı tarihindeki her olayı damarlarında hissettiklerini belirterek, siyasi ve özel hayatlarında her zaman Osmanlıyı örnek almaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bu duygu ve düşüncelerle Osmanlı Devleti'ni anlatan bu kültürel etkinliği hayata geçirdiklerini aktaran Kürtüncü, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda halkla ilişkiler başkanlığımızın hazırladığı bu tarihi sergi ile hem lise, üniversite, il ve ilçe teşkilatlarımızın kaynaşmasına hem de Kayseri gençliğinin tarihi ile yakınlaşmasını amaçlıyoruz. Bugünkü etkinliğimizi de bize ecdadımızdan miras kalan Hunat Hatun Medresesi'nde gerçekleştiriyoruz. AK Gençlik, tıpkı Osmanlı'da olduğu gibi kargaşa yerine her zaman kardeşliği tercih etmiştir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Tevfik Hunat Hatun AK Parti Kayseri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title