Haberler

Oscar Ödül Töreninden İlginç Anlar

Oscar Akademi Ödülleri gecesi sonuçlar açısından şaşırtmazken, ödül sahipleri ilginç konuşmalara imza attı. En iyi film Argo'nun Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama tarafından anons edilmesi gecede sürpriz etkisi yaparken, filmin İran devrimi sırasında esir düşen Amerikan vatandaşlarını konu edinmesi dikkati çekti.

Bu yıl 85. kez düzenlenen Oscar ödül gecesinde yarışan 9 film ödülleri paylaşırken, en çok merak edilen en iyi film Argo'nun anonsu için Beyaz Saray'dan Michelle Obama'nın canlı yayına katılması salondakiler için sürpriz oldu. Michelle Obama, ödül sahibi filmi anons etmeden önce yaptığı konuşmada, "Bu gece bizi güçlendiren, ufkumuzu genişleten bu 9 film, bizi zamanda geriye götürdü, güldürdü, ağlattı. Aşkın her şeye kadir olduğunu ve hayatımızın hiç ummadığımız şekilde değişebileceğini gösterdi. Daha güçlü mücadele verirsek istediğimiz her şeye sahip olabileceğimizi ispatladı. Her birinize çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

-Daniel Day-Lewis üçüncü defa en iyi aktör-

Oscar töreninin merakla beklenen en iyi aktör ödülünü Amerika'nın en önemli başkanlarından Abraham Lincoln'ü canlandıran Daniel Day-Lewis kazandı. Day-Lewis, duygularını "Gizemli ve güzel bir ruha sahip olan Abraham Lincoln sayesinde bu sahnedeyim" diyerek ifade etti.

En iyi aktör ödülünü üçüncü defa kazanan Day-Lewis, "Margaret Thatcher'i oynar mısın diye irtibata geçilmişti" cümlesi ile salondakileri güldürürken, bu kategoride üç defa ödül kazanan ilk oyuncu unvanını aldı.

Ödül gecesinde, Life of Pi 4, Les Miserables ve Argo 3'er, Lincoln, Django Unchained ve Skyfall 2'şer ödül kazanarak öne çıkan filmler oldu. 12 dalda aday gösterilen Lincoln filmi ise sadece en iyi erkek ve oyuncu ve yapım tasarımı ödüllerini alabildi. Ödül töreninin iddialı filmlerinden "Zero Dark Thirty" ise en iyi ses ödülünü "Skyfall" ile paylaşarak geceden sadece bir ödül ile ayrıldı.

Ödül gecesinde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen 22 yaşındaki Jennifer Lawrance'ın heyecandan merdivenlerde tökezlemesi espri konusu olurken,

"Skyfall" ile en iyi orijinal şarkı dalında ödüle layık görülen İngiliz şarkıcı Adele'in Oscar gecesinde şarkı söylerken heyecanlanmamak için aylar öncesinden psikolojik destek aldığı öğrenildi. En iyi film ödülünü alan Argo'nun yapımcısı Ben Affleck ise heyecandan cümleleri birbirine karıştırırken, filmde de konu edildiği üzere, İran'daki devrim zamanını kastederek,"İran'da çok zor şartlar altında çalışan arkadaşlarıma ve Kanadalı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-Dakikada 8 bin tweet atıldı-

ABD'nin Los Angeles şehrinde, Dolby Theatre isimli mekanda düzenlenen ve bütün dünyanın canlı takip ettiği Oscar ödül gecesi Twitter'da da en çok paylaşılan konu oldu. Ödül gecesinin sahne arkası sunucuları, resmi internet sayfasından yaptıkları yayında, tören esnasında Twitter'da Oscar ödülleri ile ilgili dakikada 8 bin tweet atıldığı bilgisini paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan bir diğer bilgiye göre Oscar ödüllerinde oy kullananların yaş ortalamasının 62 olduğu bilgisi verilirken, yüzde 94'ünün beyaz ve yüzde 77'sinin ise erkek olduğu bilgisi paylaşıldı.

- James Bond filmleri için özel gösterim-

Sunuculuğunu Mac Farlane'nin yaptığı Oscar ödülleri gecesinde 50. yılı kutlamaları dolayısı ile James Bond filmlerine özel bir yer verildi. Bugüne kadar çekilen bütün Bond filmlerinden kesitlerin sunulduğu kolaj çalışmasında "James Bond 007" filmindeki İstanbul sahnelerine de yer verilmesi dikkati çekerken, bu özel bölüm, kendisi de Bond kızlarından biri olan Halle Berry tarafından sunuldu.

Oscar'ın en iyi belgesel ödülü "Searching For Sugar Man" isimli çalışmaya giderken, aynı dalda yarışan filmler arasında Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, İsrail askerleri ile Filistin halkı arasındaki mücadeleyi konu edinen "5 Broken Cameras" (5 Kırık Kamera) isimli belgesel de vardı. Belgeselin Filistinli yapımcısı Emad Burnat, 20 Şubat günü Los Angeles havalimanında göçmenlik polisi tarafından ülkeye girmesine izin verilmemiş ve bu durum Hollywood'un ünlü yapımcılarından Michael Moore tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Moore, konuyla ilgili, "Emad, eşi ve 8 yaşındaki çocuğu ile birlikte havalimanından içeri alınmadı. Görünen o ki Göçmenlik ve Gümrük yetkilileri bir Filistinli'nin Oscar adayı olabileceğini anlayamadılar. Emad attığı mesajla benden yardım istedi" şeklinde sosyal medyada paylaşımda bulunmuş ve kendisinin devreye girmesi sayesinde Filisntinli yönetmen ülkeye giriş yapabilmişti.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Şermin Coşkun - NEW YORK

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Abraham Lincoln James Bond İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title