Haberler

Oruçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Oruç:

Oruçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Oruç, Türkiye Cumhuriyeti'nin Güçlü Bir Devlet Olduğunu Belirterek, "Merhum Turgut Özal Bizim Ufkumuzu Açtı. Türk Milleti Olarak Durmamız Mümkün Değil, Yürüyeceğiz" Dedi.

Oruçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Oruç, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Merhum Turgut Özal bizim ufkumuzu açtı. Türk milleti olarak durmamız mümkün değil, yürüyeceğiz" dedi.

Mütevazı ve sevecen kişiliğiyle tanınan, aynı zamanda TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün sahibi olan Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, şu anda Türkiye'nin durumunun iyi olduğunu ve 5 yıldır ülkenin güzel bir rüzgar yakaladığına dikkat çekti. İHA'ya açıklamalarda bulunan Oruç, "Hata mutlaka var. Önceden milyoner bir millet değildik ki, şimdi eksikliklerimiz çıkıyor olsun. Haliyle dışarıya da borç olacak, içeriye de. Ancak şu anda dışardan gelenler bizi benimseyerek geliyor. Olaylardan sonra bile gelmeye devam ediyorlar” diye konuştu.

"MERHUM ÖZAL UFKUMUZU AÇTI"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesinin çok iyi olacağını belirten Oruç, şunları söyledi: “Ancak bakalım alacaklar mı? O seviyeye gelirsek alırlar. AB'ye girmemiz fevkalade olur. Bazı konularda onlardan fazlamız var. Demokrasi yönünde de eksikliklerimiz var. Her şeyden önce çok genç bir nüfusa sahibiz. Onlardan bu konuda üstünüz. Ülkemiz çok verimli. Yeraltı kaynaklarımız sonsuz. Yavaş yavaş istifade etmeye başlıyoruz. İşleyip satabilecek servete geldiğimiz zaman, başkalarının yapacağını biz yapacağız. Şimdi yabancılar işliyor, geri bize satıyor. O yatırımları yapabildiğimiz zaman biz satacağız. Artık dünya globalleştiğine göre, dışardan içerden diye bir şey yok. İnşallah alırlar. Bize 2014'e kadar zaman biçtiler. Biz güçlü bir devletiz. Onlara ihtiyaç olan bir devletiz. Bizim ufkumuz açıldı. Merhum Turgut Özal bizim ufkumuzu açtı. Türk milleti olarak durmamız mümkün değil, yürüyeceğiz.”

GENÇ İŞADAMLARINA TAVSİYELER

Genç işadamlarına tavsiyelerde bulunan Oruç, gençlerin çok çalışmasını ve doğruluktan ayrılmaması gerektiğini vurguladı. Teknolojinin çok geliştiğini ifade eden Oruç, “Gençlerin önü açıktır. Benim tüm yatırımlarım Afyonkarahisar'dadır. Memleketimi seviyorum. TBMM tarafından Üstün Hizmeti Ödülü'ne layık görüldüm. Bu konuda seçim yapan kişiler doğru seçmişler gibime geliyor. Ben 72 yaşındayım. 55-60 yıldır Afyonkarahisar için çalışıyorum. 1960-1970'li yıllarda yenilikleri Afyonkarahisar'a ben getirdim. Senelerce yüksek vergi verdim. Afyonkarahisar'ın 20 yıl önce termal başkent olacağını hissetmişim, görmüşüm ve bu oteli yaptırmışım. O zamanlar bana 'Parası çok, ne yapacağını şaşırdı' diyorlardı. Ancak şu anda herkes peşimizden geliyor” şeklinde konuştu.

(SY-ATA-Y)

13.08.2007 17:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title