Haberler

Ormandaki Ağacı Minareye Çevirdiler

Giresun'da maddi imkansızlık nedeniyle beton minare yaptıramayan köylüler, minare görünümü verdikleri 20 metrelik ağacı caminin yanına yerleştirdi.

GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'da maddi imkansızlık nedeniyle beton minare yaptıramayan köylüler, minare görünümü verdikleri 20 metrelik ağacı caminin yanına yerleştirdi.

Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Tespihaltı mevkisinde kendi imkanlarıyla Yağlıdere-Alucra yolu güzergahında küçük bir cami inşa eden köylülerin maddi imkanları minare yaptırmaya yetmedi.

Köylülerden Sınırköyü Orman Kooperatifi Başkanı Hakkı Aksu ile cami için yer bağışında bulunan Mehmet Aksu beton olarak 30-35 bin lira civarında tutan minareyi ağaçtan yapmaya karar verdi.

Uzun yıllar ormanda çalışan Hakkı Aksu minare için 20 metre uzunluğunda bir Köknar ağacı seçti.

Hakkı Aksu ve Mehmet Aksu ile köylüler vinçle getirdikleri ağacı budama, boyama gibi işlemlerden geçirdikten sonra minare görünümüne soktu. Daha sonra ağacın temeli betonla sağlamlaştırılarak yerleştirildi.

"Vinçle ağacı caminin yanına getirdik"

Hakkı Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylüler olarak yapımında çalıştıkları camiye hoparlör takacak bir yer ararken minare yapmaya karar verdiklerini söyledi

"Minareyi nasıl yaparız?" diye düşünürken ormanlardaki büyük ağaçların akıllarına geldiğini dile getiren Aksu, minareyi de bu ağaçlardan birinden olması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Aksu, orman kooperatifi olarak aldıkları bir ihale sahasından ağaç seçtiklerini ifade ederek "Köknar ağacı tespit ettik, baktık, ne kadar olduğunu ölçtük. 20 metre uzunluğunda, 11 metreküp hacminde olduğunu belirledik. Daha sonra ilçedeki yetkililerin sağladığı vinçle ağacı caminin yanına getirdik." dedi.

"Bizim hesaplarımıza göre 30 sene dayanır"

El makinalarıyla ağacın kabuğunu kazıdıklarını anlatan Aksu, "Bunun çürüyeceğini de hesap ettik, böceklerin yememesi için dışını vernik kapladık ve cila çektik. Orman yeşil olduğu için yeşile boyadık. Bizim hesaplarımıza göre 30 sene dayanır." diye konuştu.

Aksu, ağacın 4 metreküplük bölümünü beton dökerek toprağa gömdüklerine işaret ederek "Betondan minare yapamazdık, maliyetini sorduk 30-35 bin lira dediler, hızlı yapabilmek için böyle bir şeyi yaptık. Karadenizli araştırıyor buluyor, insanoğlunun yapmak istedikten sonra yapamayacağı bir şey yok." değerlendirmesini yaptı.

Minareyi görenlerin şaşırdığını vurgulayan Aksu, vatandaşların "Bu ağaç mı? Nasıl yaptınız" şeklinde sorular sorduğunu aktardı.

Aksu, caminin imamı olmadığını, görev yapacak bir imam istediklerini de kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aksu Yeşilpınar Yağlıdere Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title