Haberler

Orhaneli Engelleri Birlikte Aştı

Orhaneli Belediyesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürüttüğü “Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım” projesinin 6 aylık süreci sona erdi.

Orhaneli Belediyesi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürüttüğü "Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım" projesinin 6 aylık süreci sona erdi.

30 engelli, mesleki eğitimler alarak hem üretti, hem de sosyalleşti. Proje, Merinos AKKM'de düzenlenen törenle sona erdi. Törene Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, protokol mensupları, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yaptıkları bu proje ile engellilerin hem üretmenin, hem de sosyalleşmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Maksatlarının engellilere ulaşmak olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, "Biz onlara karşıdan bakınca engeli olan, bir şeyler yapmamız için çok gayret etmemiz gereken, topluma kazandırılması gerek kişiler olarak görüyorduk. Yakından bakınca asıl bizim ne kadar engelli, bizim ne kadar eksik, bizim ne kadar noksan olduğumuz fark ettik. O insanlardan kibarlığı öğrendik, ekip ruhunu öğrendik, beraber çalışmayı öğrendik, hoşgörü ve sevgiyi öğrendik. Onlar bize çok şey öğretti. Biz ise onlara sadece meslek öğrettik. Bütün kursiyerlerimize bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin başından beri emeği ve desteği olan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Milletvekili Bennur Karaburun ise, projenin önemine işaret ederek, "30 engelli kardeşimiz canla başla çalışarak bu projenin sonuna geldi. Marangozluk eğitimi aldılar, seraları oldu. Sebze yetiştiriciliği yaptılar. Çok başarılılar. Engellilerimize imkan sunulduğu takdirde başaramayacakları şey yok. Devletimiz bu konuda inanılmaz derecede destek veriyor. İnşallah bu proje devam edecek. Böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığı için Belediye Başkanımız İrfan Tatlıoğlu'na tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de yine el ele yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, projeye destek verenlere plaketleri, kursiyerlere ise sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İrfan Tatlıoğlu Orhaneli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title