Haberler

Ordu Adli Yıl Açılışı

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ordu Barosu Başkanlığınca, 2016-2017 dönemi adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ordu Barosu Başkanlığınca, 2016-2017 dönemi adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan adli yıl açılış töreninde ilk konuşmayı Ordu Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya yaptı. Bir ülkede toplumsal barış ve huzurun sağlanmasının en önemli araçlarından birinin adaletin hızlı ve doğru tecelli etmesi olduğunu belirten Samet Karakaya, büyük ve güçlü ülke olma hedefine hızla ilerlerken, bu amaca ulaşmakta yargı kurumunun önemli bir rol taşıdığını kaydetti. Karakaya, "Zira demokratik ve hukuka bağlı olmanın yolu bağımsız ve tarafsız bir yargı erkinden geçmektedir. Bu nedenledir ki milletimizin huzuruna ve güvenliğine göz diken vatan hainleri yargı kurumumuzu ele geçirerek ülkemizin gelişmesinin engellemek istemişlerdir. Tarihimizde bunun acı örneklerini birçok kez yaşamakla beraber, en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde devletimizin diğer kurumlarıyla beraber yargı kurumunu da esir almak ve bağımsız ve tarafsız bir yargı yerine bağımlı, taraflı, gruplaşmış ve ideolojik bir yapı oluşturulmak istenmiştir. Bu hain darbe girişimine karşı diğer devlet kurumlarımız gibi, ülkemiz yargısı da gereken mücadeleyi göstermiş ve göstermeye devam edecektir. Bizler hakimler, savcılar, avukatlar ve yargı çalışanları olarak bağımsız ve tarafsız bir şekilde hukukun sağlanması ve adaletin tecellisi için sonsuz bir özveri ve gayret ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başsavcı Ayaz: "Milletinin emir ve hizmetinde çalışacak bir yargı için çalışacağız"

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz da yaptığı konuşmada, Ordu Adliyesinde yeni bir değişikliğe gittiklerini ve yeni birimler oluşturarak işlerin hızlanmasını sağladıklarını belirtti. Başsavcı Mehmet Ayaz, "Uzlaşma büromuz faaliyete geçti. Bu bizim iç in önemli bir değişiklik. Bu sayede ceza mahkemelerine intikal edecek olan dosyaların ciddi bir bölümünü savcılıklarımız tarafından Türk milletinin ve Türk ruhunun özünde bulunan uzlaşı kültürünü yaygınlaştıracak olan ve yaşatacak tarzda faaliyettedir. Adliyelerde insanlar barıştırılarak el ele kol kola gönderilmektedirler. Yine arabuluculuk büromuz faaliyete geçmiştir. Birbirleri ile buraya gelip husumetle, çekişmeli davaların karşılıklı birbirlerini dava eden dava sahipleri bir barıştırılarak, uzlaştırılarak yolcu edilmektedir. Hem adliyemizin iş yükü açısına hem de uzlaşı kültürümüzün yaşaması açısından çok değerli adımlardır. Yine basın mensuplarımızı ilgilendiren bir durum da basın büromuz faaliyete geçmiştir. Bu vesile ile haber değeri olan bilgiyi doğru bir şekilde halledeceklerdir" bilgilerini verdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yargıda yaşanan olağanüstü süreç sonunda hakim ve savcı işgücünün ciddi manada yarı yarıya azaldığını kaydeden Ayaz, kadroların ivedilikle doldurulamaması, tüm özverili çalışmalara rağmen bir miktar dosya birikmesine sebebiyet verdiğini, bu sebeple ilk hedeflerinin biriken dosyaları yeni adli yıla ulaşmadan olması gereken seviyelere düşürmek olacağını kaydetti.

Ayaz, sözlerinin son bölümünde FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütleri ile olan adli mücadelenin tüm kararlılıkla sürdürüleceğini ifade ederek, "Yeni adli yılda herhangi bir oluşumun etkisinde kalmayan, bağımsız ve tarafsız olarak gücünü sadece milletinden alan ve sadece milletinin emir ve hizmetinde çalışacak bir yargı için ve milletimiz için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz konuşmasında, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına yönelik bir tehdit ile karşı karşıya bulunduklarını belirterek, "15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün darbe girişimini aşan, bir işgal girişimine karşı, özellikle Türkiye'deki yargı mensuplarının duruşu her türlü takdirin üzerindedir" diye konuştu.

Ordu Adalet Sarayı ek hizmet binasında düzenlenen Adli Yıl açılış törenine, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Mehmet Arhan Türker, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr.Mesut Bilen, İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Demir, Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya, Baro Başkanı Av.Haluk Murat Poyraz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Garnizon Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, savcılar, hakimler ve adliye personeli ile avukatlar katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Ayaz Karakaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title