Haberler

Önder'in 53. Olağan Genel Kurulu'na Doğru

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) 13 Haziran'da yapılacak 53. Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Başkan Yardımcısı Halit Bekiroğlu'nun genel başkan adayı olması kararlaştırıldı.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) 13 Haziran'da yapılacak 53. Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Başkan Yardımcısı Halit Bekiroğlu'nun genel başkan adayı olması kararlaştırıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, başkan adayının belirlenmesi için Başkanlık Divanı, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Türkiye bölge koordinatörleri bir araya geldi.

Toplantıda, 56 yılını geride bırakan derneğin 6 yıldır genel başkanlığını yapan ve görevini tamamlayan Hüseyin Korkut'un yerine gelecek ismin kim olacağı ele alındı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Halit Bekiroğlu'nun adaylığı konusunda görüş birliğine varıldı.

Bekiroğlu, kararı şöyle değerlendirdi:

"Büyük bir emaneti yüklendik. Öncelikle göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. 60 yıla yakın hizmete devam eden ÖNDER'in mücadelesi aslında insanlığın başından beri devam edegelen ve kıyamete kadar sürecek olan mücadelenin bir parçasıdır. Milyonlarca mezunu ve hızla artan mensupları ile ÖNDER, büyük bir birikim ve potansiyele sahiptir. Bu sebeple imam hatiplerin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya model olacağı bir çaba içerisindeyiz.

İmam hatip mücadelesi, darbe dönemlerini aşıp her defasında küllerinden doğan bir harekettir. İmam hatiplerin yıldızı daha da parlayacaktır. Yeni döneme geleneği muhafaza ederek yeni ve genç kadrolarla girilecektir. Yeni dönem hayırlı olsun."

Halit Bekiroğlu kimdir?

Elazığ'da 1975'te doğan Bekiroğlu, 1993'te Malatya İmam Hatip Lisesi'nden, 1997'de Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını 2001'de Marmara Üniversitesi İslam Bilimleri Enstitüsü İslam Felsefesi Bölümü'nde yapan Bekiroğlu, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora eğitimini sürdürüyor.

Bekiroğlu, 28 Şubat sürecinde öğretmenlik yapamadığı için 1999'da başladığı dış ticaretle ilgilenmeye devam ediyor.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcılığı, MÜSİAD Tacikistan Temsilciliği, İstanbul İhracatçı Birlikleri Hububat Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği, Marmara Üniversitesi Mezunları Derneği, Uluslararası Hak İhlalleri Merkezi, Cihannuma Derneği ve Yedihilal Derneği'nin danışma kurulu üyeliği, İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyeliği, Milli Gençlik Vakfı İstanbul Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Bekiroğlu, Gerçek Hayat Dergisi'nde yazılar yazıyor.

Halit Bekiroğlu'nun "Hamira'dan Duşanbe'ye" isimli şiir kitabı ve "Said Halim Paşa'nın Ahlak ve Siyaset Düşüncesi" adlı kitabı bulunuyor.

İyi derecede Arapça, Farsça ve Özbekçe, orta düzeyde İngilizce ve Rusça bilen Bekiroğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Hüseyin Korkut Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title