Haberler

Önce Velileri Sonra Çocukları Öğrenci Yaptı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde okul öncesi eğitime katılımı arttırmayı hedefleyen öğretmen, kapı kapı dolaşıp önce velilere eğitim verdi ardından ise parke döşetip velilerle birlikte boyadığı sınıfta sıra dışı ders işleyerek öğrenci sayısını iki katına çıkarmayı başardı.

FERDİ UZUN - Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde okul öncesi eğitime katılımı arttırmayı hedefleyen öğretmen, kapı kapı dolaşıp önce velilere eğitim verdi ardından ise parke döşetip velilerle birlikte boyadığı sınıfta sıra dışı ders işleyerek öğrenci sayısını iki katına çıkarmayı başardı.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan 850 rakımlı Demirhan Mahallesi'ndeki ilkokulda okul öncesi öğretmeni olan 27 yaşındaki Hasan Er, sınıfındaki eğitim materyallerinin yetersizliğini ve öğrenci sayısındaki azlığı görünce kolları sıvadı.

Okul öncesi eğitim üzerine yaptığı yüksek lisans ve incelediği yurt dışı eğitim modellerinden yola çıkan Er, ilk olarak velilerle görüşerek onlara sınıfta eğitim vermeye başladı.

Haftanın belirli günleri çocukları eğitim alma çağına gelmiş velilere okul öncesi eğitimin gerekliliğini ve çocuğa kazandıracakları konusunda eğitimler veren Er, kısa süre içerisinde çocuğunu okula göndermeyen velileri ikna etmeyi başardı.

Velilerin de desteğini alan Er, önce sınıfa parke döşetip ardından da mahalleliyle birlikte sınıfı boyadı.

Sanat, fen-duyu, kitap okuma, dramatik oyun ve sanat merkezi gibi 5 ayrı alanın oluşturulduğu sınıfta öğrencileri ilgi alanlarına göre eğiten Er, klasik müziğin çaldığı sınıfta sıkılan öğrencilerine bazen masal kitabı okuyor bazen de onlarla birlikte dans ediyor.

Gün sonunda ise öğrenciler sınıfın temizliğini kendisi yapıyor.

"Yüzde 100 başarıya ulaşmış durumdayız"

Eğitim sürecini iyileştirmek ve geliştirmek için bazı boyutları değiştirmenin gerekli olduğunu aktaran Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce göreve başladığı okulunda, çocukları okula çekebilmek için farklı bir çalışma yürüttüğünü anlattı.

"Hayat bir filmse okul öncesi eğitim de bu filmin fragmanıdır" diyerek okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Er, şöyle konuştu:

"Çocukların hayatlarının önemli noktasında onların gelişimini destekleyecek bir eğitim gerekiyor. Bu da okul öncesi eğitim sayesinde mümkün. Okul öncesinde çocukların davranışlarını geliştirmekle birlikte velilerin de davranışlarını değiştirmek gerekiyor. Çünkü bizim okulda öğrettiklerimizin evde de aileler tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bu yüzden ilk olarak ailelere eğitim vermeye başladık. Daha sonra ilçe genelinde aile eğitimleri verdik. Geçen yıl devam eden 7 öğrencimiz varken bu yıl 14 öğrencimiz oldu. Yani biz yüzde 100 başarıya ulaşmış durumdayız.

Gece gündüz demeden sınıfı bu hale getirmeye çalıştık. Burası dağ köyü. Malzemeleri buraya getirmek, sınıfı bu hale getirmek gerçekten hiç kolay olmadı. Ama tüm bunlara değdi."

"Öğrenciler evlerine gitmek istemiyor"

Bir öğrencisinin okula ilk geldiğinde haftalarca konuşmadığını belirten Er, öğrencinin dansa ilgi duyduğunu keşfettiğini daha sonra onunla dans ederek okula ısınmasını ve konuşmasını sağladığını ifade etti.

Sınıfta öğrencilerin mutlu olmasının önemini anlatan Er, "Ben onlara bir fazla ne veririm, hep bunu düşündüm. Yarım günlük bir eğitim veriyoruz. Zil çalıyor ama öğrenciler evlerine gitmek istemiyor. Burada kalıp derse devam etmek istiyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Benim evimde nasıl rahat ediyorsam bu sınıfı da o hale dönüştürdüm. Biz ev ortamını okula taşımaya çalıştık." diye konuştu.

Velilerden Aysun Kazancıoğlu, Hasan Er'in kendileriyle konuştuktan sonra kızını okula gönderdiğini, çocuğunun okula gittikten sonra kendisine olan güvenin gözle görülür şekilde değiştiğini söyledi.

Serap Dağlı ise "Önce biz öğrenci olduk. Sonra çocuğumuzu okula gönderdik. Onunla birlikte çok farklı şeyler öğrendik. Çok memnuk kaldık. Herkes 3-5 yaşındaki çocuğunu okula göndermeli." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanhisar Hasan Er Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title