Haberler

Omü İktisat Fakültesi Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Bünyesinde Şuan Hazırlık Öğrencileri Bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Resmi Açılışı Yapıldı. 2007-2008 Yılında Öğrenci Alımı Yapan ve Şuan 41 Hazırlık Öğrencisi Bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 20 Araştırma, 20 Akademisyen ile 6 Amfi, 1 Konferans Salonu, 18 Sınıf, Okuma Salonu Bulunan Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Fakülte, Resmen Açıl...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde şuan hazırlık öğrencileri bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin resmi açılışı yapıldı. 2007-2008 yılında öğrenci alımı yapan ve şuan 41 hazırlık öğrencisi bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 20 Araştırma, 20 Akademisyen ile 6 amfi, 1 konferans salonu, 18 sınıf, okuma salonu bulunan Kurupelit Yerleşkesi'ndeki fakülte, resmen açıldı. Açılış törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Hüseyin Alper Güzel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fakülte önündeki Atatürk Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildikten sonra OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, çelenk sundu, ardından fakülte binasının açılışı yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Hüseyin Alper Güzel, fakülteyi gezdi sırada oturdu. Konferans salonunda yapılan açılış töreninde konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Hüseyin Alper Güzel, fakültenin Türkiye'de önde gelen fakülteler arasına girdiğini söyledi. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, OMÜ'nün 20 öğrenciden 35 bin öğrenciye ulaştığı, bilimsel yayınlar ve işlevsellik olarak önde gelen üniversiteler arasında yer aldığını, insana değer verme konusunda öncelik tanıyarak çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Üniversitelerin uluslararası alanda yer almasının önemli unsurlarının bilimsel yayın, referans, teknolojik ve bilimsel alamda yenilik, inovasyon ve yönetişim kavramının doğru uygulanması olduğunu belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal bilimlerin artık vazgeçilmez bir gerçek olduğunu kaydetti.

Daha sonra OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, fakültesinin kurucu dekanı Prof Dr. Erdal Yavuz'a plaket verdi.

(MD-SA) 21.04.2008 18:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title