Haberler

Ölüm ve Kız" Londra'dan Sonra İstanbul'da

Londra Türkçe Sözlü Tiyatro Festivali'nde ayakta alkışlanan ve tüm gösterimleri kapalı gişe yapılan Theatre East N Bull'un " Ölüm ve Kız" adli tiyatro oyunu İstanbul'da sanatseverler ile buluşuyor.

Londra Türkçe Sözlü Tiyatro Festivali'nde ayakta alkışlanan ve tüm gösterimleri kapalı gişe yapılan Theatre East N Bull'un " Ölüm ve Kız" adli tiyatro oyunu İstanbul'da sanatseverler ile buluşuyor.

17 yıl önce ülkesinde yaşanan askeri cunta tarafından aylarca işkence gören  ve bu travmanın izlerini hala taşımakta olan bir kadının hikayesini konu alan oyun seyircisini  ciddi ve politik sorularla başbaşa bırakıyor. Kocasına yardım etmek için evine gelen bir adamın yıllar önceki işkencecisi olduğunu iddia eden kadının bu öyküsü esas olarak mağdurların şiddete başvurmadan gerçek adaleti nasıl elde edebileceğini sorguluyor.

Şili'li yazar Ariel Dorfman'ın  üç kişilik oyununun yönetmeni ve başrol oyuncusu Barış Celiloğlu aynı zamanda Theatre East N Bull kumpanyasının da sanat yönetmeni. İngiltere'de birçok oyunu hem yönetip hem de Young Vic, The Gate Theatre ve Arcola Theatre gibi İngiliz tiyatrolarında aldığı rollerde başarıyla oynayan Barış Celiloğlu oyunun temalarını modern ve dinamik rejisiyle yardimci yönetmen Katharina Reinthaller ile birlikte günümüze taşıyor. Oyunun yapımcılığını ise Pan Productions ile Londra'da birçok oyunun ve konserin yapımcılığını üstlenen Zeynep Dalkıran yapıyor. Barış Celiloğlu ile Türk dizi ve sinema filmlerinden tanıdığımız Göktay Tosun sergiledikleri olağanüstü performans  ile  seyircileri büyülüyorlar. Ekibe Ağustos ayında katılan Cemil Günyol Bakoğlu da Türk seyircisinin hem tiyatrodan hem de dizilerden tanıdığı başarılı ve sevilen bir oyuncu. O da oyunun gerilimine olan muhteşem katkısıyla ekibi tamamlıyor."Ölüm ve Kız" adlı  tek perdelik oyun;   22 Aralık Cuma- Talimhane Tiyatrosu/Şişli; 26 Aralık Salı - Moda Sahnesi /Moda; 28 Aralık Perşembe – Nazım Hikmet Kültür Merkezi/Kadiköy sahnelerinde saat 20: 30'da gösterimde olacak.

Theatre East N Bull'un sergileyeceği ikinci oyun ise  Brezilyalı yazar Plinio Marcos'un "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı oyunu.  Yönetmenliğini Barış Celiloğlu'nun yaptığı oyunda başrolde  Hakan Arıcan ve Emre Gündoğdu oynuyor. Oyun iki yasadışı göçmenin bir gece boyunca yabancı bir şehirdeki yaşam mücadelesini anlatıyor. Oyun maddi ya da başka sorunlardan ötürü ülkesinden göçmek zorunda kalan insanların tutunamama hallerini ve uzun süren mücadelelerden sonra yavaş yavaş insanlık onurlarını yitirme ve kaybolma durumlarını çok çarpıcı metaforlarla anlatıyor.

"Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı tek perdelik oyun da 27 Aralık Çarşamba akşamı Nazim Hikmet Kultur Merkezi'nde ve 29 Aralik Cuma akşamı Galata Perform'da 20: 30'da gösterimde olacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ariel Dorfman İstanbul Londra Şili Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title