Haberler

Olimpiyatlara Katılacak 2 Kanocu Adana'da Hazırlanacak

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Seyhan Baraj Gölü’nü kano ve kürekte Türkiye’nin en gözde merkezi olmasını sağladıklarını söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Seyhan Baraj Gölü'nü kano ve kürekte Türkiye'nin en gözde merkezi olmasını sağladıklarını söyledi.

Hadi, 2016 Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları'nda Türk Milli Takımı adına yarışacak olan Türk asıllı Bulgar sporcu Adnan Ali ile Ukraynalı Milli Kanocu Nicola Madwiçyu ile Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik'i makamında kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve antrenman, konaklama, beslenme ve diğer konularda gerekli kolaylığı göstereceğini kaydetti.

Adana'da hava koşullarının 12 ay kano ve kürek yapmaya uygun olduğunu, Seyhan Baraj Gölü'nün durgun su sporları için Türkiye'de sayılı yerlerin başında geldiğini ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Valimiz Mustafa Büyük ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar'ın da desteğiyle Seyhan Baraj Gölü'nü kano ve kürekte Türkiye'nin en gözde merkezi olmasını sağladık. Türkiye'de kano ve küreğin yapıldığı tüm akarsu ve göller kuraklık tehlikesi yaşadı, ancak biz de öyle bir sorun olmadı. Türk milli takımının yanı sıra yabancı ekiplerde çalışma koşullarının iyi olduğu Adana'yı tercih ediyorlar. Bu kapsamda, uluslararası deneyime sahip 2 ulusal sporcunun Adana'da hazırlanması bizi gururlandırdı. Zaten periyodik aralıklarla sporcular kentimize gelerek Milli Takım Baş Antrenörü Saşa Radmanoviç'in gözetiminde antrenmanlarını en verimli şekilde sürdürüyorlar."

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'de ilk kez Adana'da yaşama geçirilen "Albano Sistem Kürek Parkuru" sayesinde Türk ve yabancı delegelerden teşekkür mektupları aldıklarını belirten Hadi, "Kano ve Kürek Federasyonu başkanlarıyla iyi ilişkilerdeyiz. Yakın gelecekte, Adana'ya uluslararası organizasyon verecekler" diye konuştu.

ÇELİK: "ADANA'DA HAZIRLANAN SPORCULAR ÇOK ŞANSLI"

Kano Federasyonu İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Tolga Çelik, Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarına Adana'da hazırlanan sporcuların, iyi çalışma koşulları nedeniyle çok şanslı olduklarını belirterek, "Olimpiyata gitmenin yolu Adana'dan geçer" dedi.

Spor sevdalısı deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin tüm taleplerini yerine getirdiğini ifade eden Çelik, 2016 Brezilya Olimpiyat Oyunları'na Adana'da hazırlanacak olan Bulgar Adnan Ali'nin Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyası bulunduğunu, Ukraynalı Nicola Madwiçyu'nun Avrupa, dünya genelinde derecelerinin yanı sıra 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda yedinciliği bulunduğunu sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Seyhan Baraj Gölü Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title