Haberler

150 lira için öldürülen Afgan çobanın cenazesine bir kişi katıldı

Güncelleme:

Karaman'ın Çoğlu Köyü'nde 150 lira için cinayete kurban giden 19 yaşındaki Afgan çoban Abdulhalil Özbek, kimsesizler mezarlığına defnedildi. Afgan gencin cenazesine görevliler dışında sadece Konya'da yüksek lisans yapan köylüsü katıldı.

Karaman'ın Çoğlu köyünde 150 lira için cinayete kurban giden 19 yaşındaki Afganistan uyruklu çobanın cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedildi. Çoban Abdulhalil Özbek'in cenaze namazına Konya'da yüksek lisans eğitimi gören köylüsü Kazımoğlu Hayatullah da katılarak, mezar taşına adına yazdı.

GÖREVLİLER DIŞINDA BİR KİŞİ KATILDI

Konya'da otopsi işlemleri tamamlanan Abdulhalil Özbek'in cenazesi, yakınlarının Karaman'da defnedilmesi talebi üzerine şehre getirildi. Özbek için Hamidiye Mahallesi'ndeki şehir mezarlığı içinde cenaze namazı kılındı. Özbek'in cenaze namazına görevliler dışında Konya'da yüksek lisans eğitimi gören köylüsü Kazımoğlu Hayatullah katıldı. Namazın kılınmasının ardından Özbek'in cenazesi mezarlık içinde bulunan kimsesizler mezarlığına defnedildi. Hayatullah, cenaze defnedildikten sonra mezar başında dua ederken, mezar taşına da Özbek'in adını kendisi yazdı.

Öldürülen Afgan uyruklu çoban, kimsesizler mezarlığına defnedildi

OLAY 5 GÜN ÖNCE MEYDANA GELDİ, JANDARMA KISA SÜREDE CİNAYETİ AYDINLATTI

Karaman merkeze bağlı Çoğlu köyünde çobanlık yapan Afganistan uyruklu 19 yaşındaki Abdulhalil Özbek'in biranda ortadan kaybolması üzerine jandarma, AFAD ve köylüler arama çalışması başlattı. Özbek'in cesedi kaybolduktan bir gün sonra Sığırkuyusu mevkisinde koyun otlatan başka bir çoban tarafından 4 metre derinliğindeki kullanılmayan su kuyusunda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda çobanın tabancayla beş el ateş edilerek öldürüldükten sonra cesedinin 30 metre sürüklenerek kuyuya atıldığı tespit edildi.

Öldürülen Afgan uyruklu çoban, kimsesizler mezarlığına defnedildi

150 LİRA YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜLER

Olayın cinayet olduğunun anlaşılması üzerine jandarma, köyde Afganistan uyruklu çobanı tanıyan herkesin ifadesine başvurdu. Yapılan soruşturmalar sonucunda Afganistanlı çobanı öldürdükleri belirlenen M.E. ile M.C. suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar M.E. ve M.C.'nin jandarmada verdikleri ifadelerinde çoban Abdulhalil Özbek ile aralarında 150 lira alacak verecek meselesinden tartıştıklarını, sonra tabanca ile beş el ateş ederek öldürdükten sonra 30 metre sürüyerek kuyuya attıklarını itiraf etti. İki cinayet zanlısı İl Jandarma Komutanlığında tamamlanan işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Öldürülen Afgan uyruklu çoban, kimsesizler mezarlığına defnedildi

Öldürülen Afgan uyruklu çoban, kimsesizler mezarlığına defnedildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (20)

DELİYÜREK:

En büyük sahibi Cenabı Allah tır. Zalimler için yaşasın Cehennem.

30
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

haberi görenler bir fatiha okuyun ben okudum ALLAH rızası için yazık günah gurbette ölen hele de öldürülen şehittir inşallah ALLAH rahmet eylesin. .

22
0
yanıtYanıtla
ZAHRETTİN ÇELİK:

FUKARA OLANIN KİMSESİ VAR BÜYÜK KUDRET SAHİBİ ALLAH HER ŞEYE YETER . . ÜNLÜ BİR ÖLSE ORASI FULL DOLAR. . ALLAH SENİ CENNETİNE NAİL ETSİN

22
0
yanıtYanıtla
OKTYA:

NE GUZEL ÖZETLEDINIZ ALLAH SIZDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM

yanıt1
yanıt0
huzunlu durum:

çok isabetli bir yaklaşım :(

yanıt0
yanıt0
türkmen beyi:

afganistan ın kuzey bölgesinde türkmen , özbek, kırgız kökenli yaklaşık 5 milyon TÜRK yaşıyor, öldürülen kardeşimizde Özbek yani Türk. Lütfen Afgan demeyelim. bu arada kimsesiz değildir. memleketinde onu merak eden ana ve babası vardır. yaradan sabırlar versin. ALLAH yattığı yeri cennet eylesin.

15
3
yanıtYanıtla
türk 150 lira için insan öldürmüş:

hala milliyetçilik kasıyorsun mahlukat! demekki sermayenin coğrafya hakimiyetini savunmak karın doyumuyor , çözüm insanların yerlerinde insanca yaşayacağı demokratik sistemleri desteklemek

yanıt3
yanıt8
TÜRKMEN BEYİ:

milliyetcilik kasmak değil yaptığım. insanları bilinçlendirmek.

yanıt1
yanıt0
Selanikli39:

Allah sizin Belanizi versin emi caniler, insanin cani 150 liralikmi, nasil kiydiniz, bu gencecik Cocuga, özelliklen kimsesizler mezarina gömülmesi beni aglatti, yazik cok yazik, oda anne baba kuzusu ya Allah rahmet etsin mekanin cennet olsun. .

18
0
yanıtYanıtla
PAŞALI:

Cenazeye katılandan Allah razı olsun. Çoban kardeşimize de Allah rahmet eylesin. O artık kimsesiz değil onun ALLAH ''ı var.

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title