Haberler

Okullar tatil mi son dakika 2021? Okullara ara mı verildi? Okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı!

6 Eylül'de okulların açılmasının ardından sınıfta bir koronavirüs vakası çıktığında ne yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Okulların açılmasının üzerinden yalnızca bir hafta geçti. Peki, okullara ara mı verildi? Okullar 14 gün tatil mi? Okullar kapanacak mı? Okullar tatil mi son dakika 2021?Okullar yeniden kapanacak mı? Okullar tatil mi? İşte, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı!

Okullara ara mı verildi? Okullar tatil mi Haber'>son dakika 2021? Okullar tatil mi? Okullar 14 gün tatil mi? sorularının yanıtları merak edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Adana Milletvekili Abdullah Doğru ile Adana Valiliğine ziyarette bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Özer, burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile her türlü önlemleri alarak okulları 5 gün yüz yüze eğitime açtıklarını söyledi.

OKULLARA ARA MI VERİLDİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başladığını hatırlatarak, "Bugün itibarıyla geçen haftalık eğitim süreci içerisinde Kovid-19 vakası nedeniyle kapatılan, eğitim öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır." dedi.Okulların kapatılmadığının da altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı ile okullarda alınması gereken önlemler rehberini hazırladıklarını, 81 ilin valiliğine ve milli eğitim müdürlüklerine gönderdiklerini anlatan Özer, şöyle devam etti: Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

"Yine eğitim öğretim başlamadan önce herhangi bir okulda, sınıfta vaka çıkması durumunda alınması gereken önlemler ve uyulması gereken prosedürleri de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile belirleyerek tüm okullara gönderdik. Bir haftayı geride bıraktık. Yaklaşık 850 bin dersliğimiz ve 57 bin 108 okulumuz eğitim öğretim faaliyetinde aktif olarak yer almaktadır. Bugün itibarıyla geçen haftalık eğitim süreci içerisinde Kovid-19 vakası nedeniyle kapatılan, eğitim öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır.

Sadece sınıflardaki Sağlık Bakanlığı ile belirlediğimiz kriterler çerçevesinde yüz yüze eğitime ara veren sınıflarımız bulunmaktadır. Yaklaşık 200 civarında sınıfımız, Kovid-19 vakası nedeniyle ya da yakın teması nedeniyle eğitim öğretime 14 gün ara verip dijital platformlar üzerinde Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu EBA TV ve diğer dijital platformlar üzerinden eğitim öğretime devam etmektedir. Gündem Haber'>haberler için bizi takip edin. Haberler.com gündemin sıcak konularını sizler için derliyor.

Dolayısıyla 6 Eylül itibarıyla yüz yüze eğitime Kovid-19 salgını koşulları altında başlamamız ve bu süreçte Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu, Sağlık Bilim Kurulunun onaylamış olduğu kriterleri uygulamanın ne kadar başarılı sonuçlar verdiğini de sahada görmüş olduk. Bundan sonra da gerekli tüm tedbirlere uyarak ve illerimizde gelişecek yeni durumları da gözden geçirerek sahada özel, lokalde yaygın olmayan problemlere de yeni çözümler üreterek eğitim öğretime inşallah yüz yüze devam edeceğiz."

Bakan Özer, bu süreçte kendileriyle sürekli koordinasyon içerisinde olan Sağlık ve İçişleri bakanlıkları ile Bilim Kurulu, 81 ilin valisi ve ilçe kaymakamlarına şükranlarını sunduğunu belirtti. Haberler.com son dakika haberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.

En üst düzeyde koordinasyonla süreci yönettiklerinin altını çizen Özer, herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade etti.

Özer, bugün de Adana'da bir haftayı değerlendirme imkanı bulacaklarını, aynı zamanda kentte eğitimin kalitesini arttırmak için yapılabileceklerle ilgili değerlendirme toplantısı yapacaklarını kaydetti. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Açıklamanın ardından Bakan Özer, Sarıeroğlu ve Doğru, Vali Süleyman Elban ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Özer, görüşmenin ardından valilik toplantı salonunda basına kapalı gerçekleştirilen Adana İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Gündem Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (19)

Erdal Avcı:

Bu kadar yaz tatil sonrası açılması en büyük hata hamile anneler yeni doğan bebekler var evlerde onlar bile etkileniyor okullar da ce hastanelerde virus o kadar fazlaki malesef saklıyorlar bu yasaklar yazinda devam etseydi okullar risk altinda olmazdi bizim insanlarımız eğlenmeye düşkün anca yasaklarla engellenirdi ama öncelik para geliyor malesef.

145
52
yanıtYanıtla
ÇATLAK ÇOCUKLAR:

Yeter artık okullar tatil olmasın çocuğum üçüncü sınıfa geçti doğru düzgün eğitim görmedi neyin bahanesi herkes üzerine düşeni yapsın eğitim yüzyüze devam etsin

75
93
yanıtYanıtla
Irmak Irmak:

ben 12. sınıfım derslerim gayet başarılı ve normal derslerden hiç eksiğim yok çalışkan bir öğrencide değilim sizin çocuğunuz ve veli olarak sizin sorumsuzluğunuz bizim sağlığımızı tehlikeye atma hakkı kazandırmaz

yanıt7
yanıt2
Park Chaeyoung:

Ya siz ciddi misiniz?! Okulların derhal kapatılması gerekiyor. Gram önlem alınmamış BURDA ÖĞRENCİLERİN HAYATI TEHLİKEDE. ÖĞRENCİYİZ LAN BİZ ÖĞRENCİ! Kaç kişi Corona ya yakalandı bu okul yüzünden!

yanıt0
yanıt0
Birgul Akyol:

Şimdi okullar kapalı mı değil mi 14 eylül yani pazartesi günü çocuklar okulla gidecek mi gitmeyecek mi gerçi neden açıldı bu okullar onu da anlamış değilim bence iyice bu virüs bitene kadar okullar kapalı olsaydı tedirgin olarak yolluyoruz lütfen yaa korkuyoruz

121
42
yanıtYanıtla
Kamil Ünal:

Pazartesi okul var hanımefendi eğitim hiç bir zaman ara vermemelidir okullar kapalı olmamali

yanıt76
yanıt94
Aynur Demirci Hazinedar:

Okullarda temizlikci bile yok berbat hiçbir önlem yok işkur nezaman temizlikçi verirse tuvaletler berbat lütfen bir denetim yapın yada temizlikçi personel verin herşey lafta

90
22
yanıtYanıtla
Kadri Uluç:

Selamlar ben uzaktan eğitim istiyorum bizim güney doğuda Mardin Kızıltepe okulları 50 kişilik öğrenci olarak ders alıyor bunlar zaten bir eğitim alamiyor ve koronavirüs ten çok ölümler oluyor bizim akraba koronavirüs aşisi oldu ondan sora koronavirüs testi yaptı koronavirüs olduğunu söylediler otobüse binemedi 14 gün kantinaya alındı neden aşı korona yapıyor araştırma yapılmasını istiyoruz bunun önüne geçmeleri lazım okulların hemen kapanmasını istiyorum Kızıltepe Mardin çok aşırı koronavirüs v

21
7
yanıtYanıtla
Müge Bağatur:

Okullar çok kalabalık sınıflarda aynı mesafe kesinlikle yok. Çocuğum canlı derslere herzaman katıldı gayette güzel ve verimli çalıştı..Tabi kararlarınıza saygımız sonsuz..Şimdiye kadar kendimizi koruduk. Umarım hastalık bulaşmaz kalp ameliyatı olan evde yaşlı babam var. Annemi yeni kaybettim..Korkuyorum..

17
3
yanıtYanıtla
Goktughasan Erim:

Acik ogretim acik lise vesaire, yani yüz yüz yapilmaya baslanir ise vakalar zaten yuksek olumler.hat safhada eski bakannii idiya ziya hoca okullar evet yuzbyuze basladi ama herseyide yuz yuze yapmak.ne kadar saglikli dusunmek lazim

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title