Haberler

Ohio Üniversitesi'nde Silahlı Saldırı! Üzerlerine Araç Sürüp Ateş Açtı

Güncelleme:

ABD'de Ohio Devlet Üniversitesi kampüsünde yangın alarmı verilmesinden sonra dışarı çıkan öğrencilerin üzerine araç süren ve ardından ateş açan saldırgan öldürüldü.

ABD'de Ohio Devlet Üniversitesi kampüsünde yangın alarmı verilmesinden sonra dışarı çıkan öğrencilerin üzerine araç süren saldırgan gençlerin üzerine ateş açtı. Olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, yetkililer olayda en az 8 kişinin yaralandığı açıklandı. Emniyet yetkilileri saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini açıklarken, 8 yaralıdan birinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.

YANGIN ALARMININ ARDINDAN ATEŞ AÇTI

ABD'nin Columbus kentinde bulunan Ohio Devlet Üniversitesinde, sabah saatlerinde yangın alarmı verilmesinden sonra öğrencilerin üzerine ateş açıldığı kaydedildi. Fen ve mühendislik malzemelerinin bulunduğu Watts Hall kısmında silah seslerinin duyulması üzerine okul yönetimi kampüste bulunanlara kendilerine sığınacakları yer bulmaları yönünde sesli anons yayınladı.


"KAÇ, SAKLAN VE KARŞI KOY!" UYARISI

Üniversite, sosyal medya üzerinden de öğrenci ve yöneticilere uyarıda bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden kampüste eli silahlı bir şahsın bulunduğunu bildiren üniversite, "kaç, saklan ve karşı koy" şeklinde paylaşımda bulundu.


8 KİŞİ YARALANDI

Üniversite bir sonraki paylaşımında ise kampüstekilerin, polisin direktiflerine uymaları çağrısı yaptı. Olay yerinde bulunan Columbus itfaiye birimi yetkilileri, saldırıda en az 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralananlardan 2'sinin hayati riskinin bulunmadığı belirtilirken diğer 6ı kişiye dair henüz bilgi verilmedi.


ABD'NİN EN BÜYÜK ÜNİVERSİTELERİNDEN

Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken, yerel medya saldırganın kampüste etkisiz hale getirildiği haberlerini veriyor. Columbus kampüsünde sadece 60 bin öğrencisi bulunan Ohio Devlet Üniversitesi, ABD'nin en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ohio Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title