Haberler

İzmir'de Öğretmenlere Tiyatro Eğitimi

Güncelleme:

İzmir'de öğretmenler, ses ve nefes teknikleri, diksiyon kuralları konularında bilgilerin aktarıldığı tiyatro eğitimi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğretmenlerin alıştırmalarından detaylar

Sertifikaların verilmesi

Tiyatro Müdürü Tayfun Erarslan ile röportaj İzmir'de öğretmenlere tiyatro eğitimi

İzmir Devlet Tiyatrosunca öğretmenlere, öğrencilerine tiyatro konusunda öncülük yapmaları ve bu sanatı doğru anlatmaları için eğitim verildi

Tiyatro Müdürü Erarslan:

"Drama, yaratıcılık ve hayal gücünün, matematik dersinde de çok etkisi olduğunu düşünüyoruz"

İzmir'de öğretmenler, devlet tiyatrosu ve il milli eğitim müdürlüğünün işbirliğiyle yürütülen projeyle ses ve nefes teknikleri, ve diksiyon kuralları konularında bilgilerin aktarıldığı tiyatro eğitimi aldı.

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'ndeki son dersin ardından eğitime katılan öğretmenlere, sertifikaları verildi.

Tiyatro Müdürü Tayfun Erarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlendikleri dörder haftalık eğitimin verildiği yaklaşık 300 öğretmenin katılım sertifikası aldığını belirtti.

Programla tiyatro alanında farkındalık yaratmayı, öğretmenlerin öğrencilerine öncülük etmesini ve bu sanatı doğru anlatmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Erarslan, "Neredeyse her oyuncunun tiyatrocu olmasının temelinde, bir öğretmen yatar. Drama, yaratıcılık ve hayal gücünün, matematik dersinde de çok etkisi olduğunu düşünüyoruz. İlişki ve empati kurma açısından tiyatronun görünmeyen nimetlerinin farkına varılması da önemli" diye konuştu.

Erarslan, öğretmenlerin, tiyatro çalışırken dikkat edilmesi gerekenler, ses ve nefes teknikleri, diksiyon kuralları ve söyleme biçimleri, kendinin farkına varma ve çevreyi gözlemleme yeteneği üzerine eğitim aldığını dile getirerek gelecek sezon eğitimlerde atölye çalışmalarına ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tayfun Erarslan İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title