Haberler

Öğretim Üyesi Özçelebi, CHP'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Ankara Üniversitesi'ndeki Öğretim Üyeliği Görevinden İstifa Eden Dr. Hüseyin Özçelebi, CHP Karabük İl Binasında Düzenlediği Basın Toplantısıyla CHP'den Milletvekili Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.

Ankara Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Dr. Hüseyin Özçelebi, CHP Karabük İl binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Kendisini CHP'de kendi evinde gibi hissettiğini anlatan Özçelebi, "Biz ailece CHP'ye gönül verdik. Ama partiye üyeliğimiz yok. Bunun nedeni de ben bir akademisyenim, bir eğitimciyim. Onun için partiye üye olmadım. Karabük'ün sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunlara hep birlikte çözüm üreteceğimizi de biliyorum. Bizim amacımız, solun iktidar olması. Aday olmasam da diğer arkadaşlarımla birlikte el ele vererek Karabük'ü karanlıktan kurtaracağız" dedi.

1965 yılında Karabük'ün Yenice ilçesinde doğduğunu söyleyen Özçelebi, "1982 yılında Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'ni bitirdim. Gazi Üniversitesi Bolu MYO Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden sonra Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğrenim gördüm. Yüksek lisans ve doktoramı ise Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı'nda tamamladım. Yüksek lisans ve doktoramı "eleştiri" üzerine yaptım. Ön

lisansın devamı niteliğinde olan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nü ise Haziran 2007'de bitirdim. 1984-1986 yılları arasında Bolu ve Antalya'da turizm sektöründe çalıştım. 1991-1993 yılları arasında Muş'un Malazgirt ilçesinde ve Ankara'da öğretmenlik yaptım. 8 Mayıs 2007'ye kadar Ankara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptım ve milletvekili aday adayı olmak için de bu görevimi bıraktım" dedi.

(HK-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title