Haberler

Öğrencilerin Küresel Isınmayla Mücadelesi

Adana'da Küresel Isınmaya Karşı Başlattıkları Projeyi Sürdüren Lise Öğrencileri, 6 Nisan Pazar Günü Düzenleyeceği Etkinlikle Tehlikenin Önüne Geçmeyi Hedefliyor.

Adana'da küresel ısınmaya karşı başlattıkları projeyi sürdüren lise öğrencileri, 6 Nisan Pazar günü düzenleyeceği etkinlikle tehlikenin önüne geçmeyi hedefliyor.

Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, dünyayı tehdit eden küresel ısınmaya karşı 2007 yılı Şubat ayında başlattıkları projeyle bugüne kadar Adana'da 600 fidan dikti.

Projeden sorumlu 11-F Sınıfı Öğretmeni Vahide Şehnaz Özcan, tehlikenin önüne geçmek için toplumsal duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Özcan, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla kentin çeşitli yerlerinde 600 fidan diktiklerini, öğrencilerin topladığı pil, atık kağıt ve yağların geri dönüşümünü sağladıklarını ayrıca okullara gerçekleştirdikleri ziyaretlerle edindikleri bilgileri paylaştıklarını söyledi.

Bilim adamlarıyla işbirliği içinde sürdürülen projede, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek programla insanlığın geleceğini tehdit eden küresel ısınmaya farklı bir açıdan bakış getireceklerini belirten Özcan, "Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Kimyager Hülya Kuş ve Paksoy Biyodizel Proses Sorumlusu Kimyager Canan Eser, konuya kendi alanlarından bakarak, sorunun çözümü noktasında öneriler sunacak. Öğrencilerin rol alacağı tiyatro gösterisi bölümünde ise, hiç bir önlem alınmadığı takdirde 2070 yılında bizleri nasıl bir tehlikenin bekleyeceği gözler önüne serilecek. Müzik dinletisiyle de doğanın korunmasının önemi farklı bir dille aktarılacak" dedi.

Vahide Şehnaz Özcan, ayrıca öğrencilerin, bastırdıkları afişler ve el ilanlarını dağıtarak da kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

(YK-AB-Y) 21.03.2008 15:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title