Haberler

Öğrenciler 'Tombi'ye Kavuştu

İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu'nda, üçüncü sınıf öğrencilerinin dersliklerinde baktığı, bir velinin çocuklarda sağlık problemi çıkabileceği endişesi üzerine ise sahiplendirilen 'Tombi' isimli kedi, okula yeniden getirildi. Sabah okula gelen öğrenciler, her gün olduğu gibi kendilerini okul bahçesinde bekleyen ve sınıfa kadar eşlik eden 'Tombi'yi görünce, büyük mutluluk yaşadı.

Ticaret Borsası İlkokulu'nun 3-C sınıfı öğrencileri, bahçede bakılan, 'Tombi' isminin verildiği kediyi, kendilerini her zaman sınıflarına kadar takip etmesi üzerine dersliklerinde beslemeye başladı. Öğretmen Özlem Pınar İvaşçu, öğrencilerinin 'Tombi'ye olan sevgisini görünce, okul yönetimiyle konuşup, kedinin sınıfta barındırılmasını sağladı. 'Tombi', 1 hafta, 3-C sınıfı öğrencilerinin dersliğinde kaldı. Bazı öğrenciler, 'Tombi'yi beslemek ve onunla vakit geçirmek için okula vaktinden önce geldi. Bir süre sonra sınıftaki 33 öğrencinin velilerinden biri, öğretmen İvaşçu ile okul yönetimine, bazı çocukların alerjisi olabileceği endişesini dile getirdi. Bunun üzerine 'Tombi'nin sınıfta beslenmesine ve barındırılmasına son verildi. Kediyi öğrenci velisi Nilay Coşardemir sahiplendi. 'Tombi', Coşardemir'in evindeyken, kilo vermeye başladı. Kedinin aşırı kilo vermesinden endişelenen Coşardemir, durumu öğretmen İvaşçu'ya bildirdi. Bunun üzerine, evinde 3 kedisi bulunan İvaşçu, 'Tombi'yi de yanına aldı. 'Tombi' burada da kilo alıp, sağlıklı olamadı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, durumdan haberdar olunca, çocuklar için sağlık problemi çıkarıp, çıkarmadığının incelenmesini ve kedinin tekrar sınıfa yeniden alınmasını istedi.

'TOMBİ' YENİDEN OKULDA

Öğrencilerin sevgilisi 'Tombi', bu gelişme üzerine bugün okula tekrar getirildi. 'Tombi', her günkü gibi öğrencileri, okul bahçesinde sıra oldukları yerde karşıladı ve sınıflarına kadar takip etti. Öğretmen İvaşçu, 'Tombi'nin tekrar aralarında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Onun kendisini ait hissettiği yerin burası, öğrencilerin yanı olduğunu anladık" dedi.

O ÖĞRENCİNİN SINIFI DEĞİŞTİRİLDİ

'Tombi'nin sınıfta olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren velinin isteği üzerine, öğrencisinin sınıfı değiştirildi. 'Tombi'den vazgeçemeyen diğer öğrenciler ise kedilerine tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı. Öğrencilerden Simge Nur Aytekin, "Çok mutluyuz. 'Tombi' sınıftayken kimse koşmuyor, düşmüyor. Eskiden çok koşardık ve bazen derslerde konuşmalar olurdu. Şimdi o, uyanmasın, diye dersleri sessizlik içinde işliyoruz ve daha çok anlıyoruz" diye konuştu. Tuana Tuntaş isimli öğrenci ise "Mektuplar yazdık, resimler çizdik ve sonunda aramıza döndü. Çok mutluyuz. 'Tombi' çok akıllı bir kedi, hiçbirimizi unutmamış" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Pınar Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title