Haberler

Öğrenciler Mezun Olmak İçin Çevreci Tasarımlar Yaptı

MODA Tasarımı bölümü öğrencileri mezuniyet defilesini sürdürülebilirlik teması kapsamında, 'ECO-EGO' adı ile gerçekleştirdi.

MODA Tasarımı bölümü öğrencileri mezuniyet defilesini sürdürülebilirlik teması kapsamında, 'ECO-EGO' adı ile gerçekleştirdi. 13 öğrenci, çevreci tasarımlarını podyuma çıkardı.

İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun olan 13 öğrencinin mezuniyet defilesi yapıldı. Öğretim Üyesi Başak Gürsoy'un organizasyonu ve koreografisiyle düzenlenen defile, Fashion Tv mankenleri ve Kariyer Eğitim Kurumları'nın styling desteğiyle gerçekleştirildi. Öğrenciler koleksiyonlarını, aralarında Fashion Tv Yönetim Kurulu Başkanı Enis Onat, tasarımcı Cihan Nacar, oyuncu ve manken Aylin Arasıl, oyuncu Murat Parasayar'dan oluşan jüri karşısında sundu.

"TEKNİK EKİBİMİZ ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLUYOR"

13 öğrencinin mezun olduğunu dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Başkanı Serna Uçar Hatipoğlu, "Öğrencilerimiz bu mezuniyet defilelerine yaklaşık bir sene boyunca hazırlanıyorlar. Güz döneminde temalarını belirliyorlar ve o temalar doğrultusunda araştırmalar yapıp malzemelerini buluyorlar. Dönemin sonunda koleksiyon çizimleri bitmiş oluyor. Bahar döneminde ise karar verdikleri koleksiyonun üretim aşaması başlıyor. Bizim atölyelerimizde modelist, terzi ve baskı ustası gibi profesyonel teknik ekibimiz var. Onlar, öğrencilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmekte destek oluyor" dedi.

Öğrencilerin okul zamanında bile çok güzel bir deneyim kazandığını vurgulayan Hatipoğlu, "Böyle bir jürinin karşısında kendi koleksiyonlarını hayata geçirmek veya atölye personeliyle birlikte bunları koordine etmek çok güzel bir başarı. Biz onları mümkün olduğunca hayata hazır bir halde mezun etmeye çabalıyoruz. Onlara tavsiyem ise kendilerine güvenmeleri, canla başla çalışmaları ve sevdikleri işi tutkuyla yapmaları. Hepsine başarılar diliyorum" diye konuştu.

"HİPPİLERİ ARAŞTIRDIM"

Hazırlık sürecinin zor ama eğlenceli geçtiğini ifade eden Moda Tasarım bölümü öğrencisi Çağlam Selman (24), "Temamızdan yola çıkarak sokak modası yapmak istedim. Araştırmalarım sonucunda hippiye rastladım. Onların örgü kullanmaları ve eski kıyafetleri değerlendirmelerini dikkate aldım. Koleksiyonumu hazırlarken de eski kumaşları kullanmayı amaçladım. Onları keserek dokumalar oluşturdum ve eski yün ipleri kullandım. Aynı zamanda insanların tekdüze giyim tarzını eleştirerek daha renkli ve tatlı tasarımlar yapmaya çalıştım" dedi.

DEFİLEYE 2 SERGİ EŞLİK ETTİ

Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Serna Uçar Hatipoğlu'nun 'Gates of Life' adını taşıyan koleksiyonundan da bir seçki sunulan defileyle eş zamanlı iki de öğrenci sergisi açıldı. 'Anıları Yaşatmak' adı altında, retro giysilerin günümüz tasarımlarına dönüştüğü, Moda Etiği ve Sürdürülebilirlik Dersi sergisi ile 'ECO-EGO' Diploma Projesi Koleksiyonları 30 Mayıs'a kadar Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde olacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Parasayar İstanbul Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title