Haberler

Öğrenciler Bilgilerini Yarıştırdılar

Sivas, merkeze bağlı Mereküm ve Dumanlı Çayı yöresinde bulunan belde ve köyler arasında her yıl yapılan bilgi ve kültür yarışmasında Başsöğüt köyü öğrencileri birinci oldu.

Sivas, merkeze bağlı Mereküm ve Dumanlı Çayı yöresinde bulunan belde ve köyler arasında her yıl yapılan bilgi ve kültür yarışmasında Başsöğüt köyü öğrencileri birinci oldu.

Derneğin geleneksel hale getirdiği yarışma, Kız Meslek Lisesi salonunda yapıldı. Yarışmada ilk elemelerde gruplarda birinci olan Başsağüt, Kurtlapa ve Yakupoğlan Ortaokulu öğrencileri finalde yarıştı. Yapılan yarışma sonrasında Başsögüt köyü öğrencileri bilgi ve kültür yarışmasının galibi oldu.

Ödül töreninde konuşan Merder Başkanı Mehmet Açık, geleneksel hale getirdikleri yarışmanın köylerde okuyan öğrenciler açısından son derece faydalı olduğunu söyledi. Amaçlarının bölgedeki eğitim kalitesini artırmak ve çocukları okumaya teşvik etmek olduğunu dile getiren Açık, "Amaç yarıştırmak değil, köylerdeki orta öğretimdeki öğrencilerin seçilmiş olanları ilimize getirmek, onlarda okuma hevesi oluşturmak, kendilerine güveni sağlamak, bölgenin eğitim problemlerini gündeme getirmekti" dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise bu tür yarışmaların amaçlarının öğrencileri yarıştırmak değil, kendilerine güven sağlamayı teşvik etmek olduğumu ifade ederek, "Bilgi toplumu olmak için her zaman araştırmalara ve geliştirmeler destek vermeliyiz. Devletimizin eğitim alanında büyük yatırımları ve destekleri vardır. Okullarda fiziki şartlar iyileştiriliyor ve öğrencilere de her türlü teknolojik destek verilmeye gayret gösteriyoruz. Merder önemli bir aktivite yapıyor. Diğer alanlarda da aktiviteler yapılıyor ama eğitim alanında yapılanlar ise bu tür bilgi yarışmalarıdır. 10 yıldır yapılan ve gelenek hale getirilen yarışmanın başlangıcından bu güne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi

Yapılan yarışmada birinci olan Başsöğüt, ikinci olan Kurtlapa ve üçüncü olan Yakupoğlan köyü öğrencilerine ve jüri üyelerine dernek tarafından çeşitli hediye ve kupa verildi.

Yarışmaya Yıldız beldesi ile Kurtlapa, Akçahan, Alahacı, Asarcık, Başsöğüt, Çeltek, Gaziköy, Karaçayır, Kuzuören, Yakupoğlan, Hıdırnalı, Ovacık, Ozmuş, Porsuk, Gümüşdere, Karamehmet ve Zengi köyü ortaokulu öğrencileri katıldı - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakupoğlan Kurtlapa Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title