Haberler

Ödemişli Ünlü Zeybek Çakırcalı, Tiyatro Sahnesine Taşınıyor

Güncelleme:

Ödemiş ve yöresinin ünlü zeybeklerinden biri olan Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşamı, tiyatro oyunu haline getirilecek.

Ödemiş ve yöresinin ünlü zeybeklerinden biri olan Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşamı, tiyatro oyunu haline getirilecek.

Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği içinde yapılacak çalışma sonrasında sahnelenmesi düşünülen oyunun metin yazarlığını Ayhan Dayan yaptı.

Hazırlanan metnin Ödemişli amatör tiyatrocular tarafından sahnelenmesi hedefiyle çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi. Edinilen bilgilere göre Ayhan Dayan tarafından kaleme alınan iki perdelik metnin, önümüzdeki günlerde yerel yöneticilerin görüş, öneri ve desteklerinin de alınmasından sonra sahnelenmesi için Kültür Bakanlığı'ndan da destek aranacak

Oyunun Ödemiş başta olmak üzere, İzmir'in diğer ilçeleriyle, çevre il ve ilçelerde de gösterilmesi planlanıyor. Oyun metnini, Ayhan Dayan'dan teslim alan Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamer yaptığı açıklamada, dernekleri aracılığıyla düşündükleri böylesi bir etkinliğin hem kendileri açısından hem de yaşamı tartışılan biri olsa da Ödemiş'i tanıtan önemli bir kültür hazinesi olması bakımından Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşamını tiyatro sahnesine taşımaktan son derece mutlu olacaklarını belirtti.

Oyunun yazarı Ayhan Dayan ise aksiyonu bol bir yaşamı olmasına karşın böyle bir insanın hayatını tiyatro sahnesine aktarma cesareti gösterecek sorumluluğu aldığını, oyun metnini yazarken Mehmet Efe'nin öz yaşam öyküsüne dokunmadan yalnızca özgün diyalog metinleriyle tamamladığını vurguladı. Sahne fon müziklerini de düşünerek oyunun metnini hazırladığını belirten Dayan, önümüzdeki yılın Mart ayında restoresi tamamlanacak Kayaköy'deki Çakırcalı Mehmet Efe konağının açılışında ilgili oyunun sahnelenmesinin çalışmaya farklı bir anlam katacağını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Çakırcalı Mehmet Efe Ödemiş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title