Haberler

Odatv Davası Öncesi Adliye Önünde Sanıklara Destek

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında görülen Odatv davasına devam ediliyor.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında görülen Odatv davasına devam ediliyor. CHP'li vekillerin de aralarında bulunduğu bir grup, dava öncesinde adliye önünde tutuklu sanıklara destek vererek, tahliyelerini talep etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Doğan Yurdakul hazır bulundu. Duruşma öncesinde bir grup, sanıklara destek için bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP vekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu bir grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Ankara Gazeteciler Genel Sekreteri Ümit Kurtulan, "Gazetecilik mesleğini icra ederken yazdıklarının siyasi iktidara ters düşerken tutuklanan meslektaşlarımızla dayanışma için buradayız. Gazetecilerin Siyasi İktidarın hoşuna gitmeyen yazılar yazdıkları için Türk Ceza yasası ve terörle mücadele yasasının basın özgürlüğünü kısıtlayan hükümlerine dayanılarak terörist suçlamasıyla yargılanmaları cezalandırılmaları ve işkenceye dönüşen uzun tutukluluk halleri demokrasileşme iddiasındaki bir ülke için utanç kaynağıdır. Soner Yalçın, kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı yargılandığı mahkeme tarafından da kabul edilmesine rağmen, demir parmaklıkların arkasında bulunmaktadır. Bu davanın derhal sona erdirilmesini meslektaşlarımızın beraat ettirilerek özgürlüklerine kavuşmalarını talep etmekteyiz" dedi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da, "Karakol mu basmışlar ki terörle mücadele kanununu

ihlalde yargılanıyorlar? Bu gazeteciler bizi aydınlatmaktan başka ne yapmışlar? Ancak bu ülkenin siyasi iktidarı biz kuvvetler ayrılığına karşıyız. Kuvvetler ayrılığı önümüze engel demekte. Oysa Çağdaş bir demokraside basın 4'ncü kuvvettir. Demek ki bu ülkenin siyasi iktidarı açıkça ifade etmiştir basına karşı olduğunu. İşte bu yüzden gazeteciler zindandadır. Millet yargısını vermiş ve gazetecilere özgürlük demektedir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da bugün olumlu bir karar çıkmasını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi;

"Bugün kalbiniz Silivri'de ve Odatv davasında atıyor. Bütün siyasi davalar gibi bu davaların ipinin kimin elinde olduğunu biliyoruz. Ben bu tür davaları kurda kuzu postu giydirmek gibi görüyorum. Kuzunun postunu kaldırdığımız şey Odatv davasında da gördüğümüz altında intikam çıkıyor. Ben bu davaların bir an önce sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu zulmün sona ereceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bugün olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soner Yalçın Nedim Şener Ahmet Şık İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title