Haberler

Öcalan'ın İmralı'da Tuttuğu Notlar Kitap Oldu

Güncelleme:

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yazdığı 'Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü' kitabı piyasaya çıktı. Kitapta Öcalan'la ilgili çarpıcı notlar var.

Abdullah Öcalan'ın son kitabı, "Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü" piyasaya çıktı. İmralı'da tuttuğu notlardan oluşan bu kitapla birlikte Öcalan'ın 20'den fazla kitabı bulunuyor.

Öcalan, kitabın bir bölümde kadınlarla olan ilişkisine de değiniyor ve şu ifadeleri kullanıyor: Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet'in tam tersiydim".

Öcalan, 2010'a kadar olan notlarını kapsayan kitabın bir bölümünde özel yaşamına da yer verdi.

Habertürk'ün haberine göre, kitabın "sonuç" bölümünde yer alan "İmralı Adası'nda Cezaevi Yaşamına Dair" başlığı altında Öcalan, şunları yazdı:

SENDE CIVA MI VAR:

Daha çocukluk dönemimde köyün güngörmüşlerinden olan ve bilge sayılan biri, hal ve hareketlerimi gözlemlerken halen hatırımda olan şöyle bir cümle sarf etmişti: "Lo li ciye xwe rûne, ma di te de ciwa heye?" Türkçe'si ile "Yerinde otur; sende cıva mı var?" Bilindiği gibi cıva çok akışkan bir elementtir. Ben de işte öyle hareketli birisiydim. Mitolojik tanrılar düşünselerdi, İmralı kayalarına bağlamak kadar ağır bir cezayı herhalde akıl edemezlerdi.

TAM TERSİYDİM:

Daha dışarıdayken kendimi hem yalnızlaştırmış, hem de yalnızlığa karşı hazırlamıştım. Çok önemli bir bağımlılık ilişkisi olan aile, yakın akraba, hatta yakın arkadaş ve yoldaş ilişkisini soyutlaştıracak deneyimlerim olmuştu. Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet'in tam tersiydim.

DOĞMAYACAK ÇOCUK:

Çocuk edinmemeye ahdım vardı. Daha lisedeyken edebiyat hocasından 10 puan alan kompozisyon yazımın başlığı şöyleydi: "Sen benim için hiç doğmayacak çocuksun!" Sanırım bu yazıyla, zorlu geçen çocukluk yaşamlarını konu edinmek istemiştim. Fakat tüm bu deneyimler İmralı'daki dayanma gücümü izah etmeye yetmez.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Ulus Önemsiz Güncel Haberler

500

Yorumlar (115)

OralıMobil-IOS:

Serok APOOOO

58
12
yanıtYanıtla
Diyarbakirli:

Canim, anam ve babam sana Allah''in sevgili kulu serol Apo! Ol de olelim! Oldur de oldurelim. Ama sendeki sevgi bize bir karincayi bile oldurtemez.

22
24
yanıtYanıtla
sacma:

resmen dalga geçmissiniz. karıncamı. . ulann bebekler ne oldu ?????

yanıt6
yanıt6
mahmutm@m.m:

Abartma. Aynı Atatürkçüler gibi

yanıt2
yanıt1
ahmed amedi:

Kendini filozof zanneden bu kişinin kitapları tezatlar ile dolu. . bunun ne müslüman ne hristiyan, yahudi ve ermeni olduğunu kestiremezsiniz. . hertelden çalıyor. . . !!

20
26
yanıtYanıtla
aptal amedi:

ne zaman okudun 20 kitabını da tezatı söylüyorsun. internette bi yerde duymuşsun ebleh gibi yazıyorsun.

yanıt10
yanıt25
Emrah deniz Mobil-IOS:

Ister. Kabul edin ister etmeyin .. Sayın öcalan Türkiye'nin bir gercegi ve Türkiye siyasetine yön veren bir lider ..35 yıldır Türkiye'ye kürtlerin bu ülkede var olduğunu ve bu ülkenin kurulmasında yer aldığını Ve Türklerin hangi hakları varsa kürtlerinde bu hakların olması icin mücadele etti ... Ve bir nevide başarılı oldu ve olmaya devam edecek kürtlerin hakları verilene kadar .,,))

29
14
yanıtYanıtla
ali:

Nationalgeographic gibi hayvan belgeselleriyle ünlü kanallar bu kitaba ilgi gösterebilir.

24
18
yanıtYanıtla
veysi 21:

cagimizin gelmis gecmis en degerli ve bilge filozoflarindan biridir Sayin Öcalan. sana bin selam reber APO.

22
19
yanıtYanıtla
FİLOZOF BOZUNTUSU:

kılavuzu karga olanın burnu pislikten çıkmazmış

yanıt7
yanıt14
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title