Haberler

Nusaybin'de YPG'linin Cenazesinden Sonra Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Nusaybin'de YPG'li Nurettin Arı'nın cenaze töreninden sonra yüzü maskeli bir grup, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, Kobani'de IŞİD ile girdiği çatışmada ölen YPG'li 'Nuhat Nisebin' kod adlı Nurettin Arı'nın cenaze töreninden sonra yüzü maskeli bir grup, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı. Polisin de gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Olaylar sırasında silah sesleri yankılandı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren YPG'li 'Nuhat Nisebin' kod adlı Nurettin Arı'nın cenazesi, memleketi Nusaybin'nde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Öğleden sonra cenazenin getirildiği ilçede esnaf, kepenk kapattı. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP Mardin İl Başkanı Perihan Ağaoğlu, Mardin merkez ve ilçe teşkilatlarının aralarında bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Arı'nın tabutu, omuzlarda taşınarak baba evine götürüldü.

KÜRTÇE AĞITLAR YIKILDI

Evin girişinde kına tepsileriyle karşılanan Arı'nın cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından evindeyken kaldığı odasına götürüldü. Burada Kürtçe yakılan ağıtlardan sonra yine omuzlarda taşınan Arı'nın cenazesi, Hacılar Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

CENAZE DÖNÜŞÜ OLAYLAR ÇIKTI

Cenazenin defnedildiği sırada Suriye sınırında devriye gezen tanklar, törene katılanlar arasında hareketliliğe yolaçtı. Mezarlık dönüşü, yüzleri maskelerle kapalı YDG-H üyesi bir grup, polisin 'Öcalan'a özgürlük' çadırının kaldırılmasına tepki göstermek amacıyla Işık Önder Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Göstericiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde önlem alan polise, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcılar, ses bombaları ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Olaylar sırasında silah sesleri duyuldu. Polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan göstericilerden 5'i gözaltına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Arı Nusaybin Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (10)

BazidlimobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet etsin âmin

26
17
yanıtYanıtla
ihanetMobil-ANDROID:

kobani de savaşa gidip geberip geliyorlar olay çıkarıyorlar. şehirleri yakıp yıkıyorlar yagmaliyorlar askere polise saldiriyorlar oluyorlar olay çıkarıyorlar. lan vatan hainleri savaşı ihaneti oyun mu sandıniz. milletin ve devletin sabri tasmadan aklınızı basiniza alıp ihanetten vazgecerek bu milletin her Ferdi gibi adam gibi yaşayın. sonra ilerde torunlarıniz sizlerin dersim dersim diye agladiginiz gibi arkanizdan ağlar. onlar haindi sizde hainsiniz sonunuz neden aynı olmasin.

16
4
yanıtYanıtla
Mustafa Kendirci Mobil-IOS:

Koymayın bu itlerin cenazesini ülkeye kardeşim

14
4
yanıtYanıtla
EnsarMobil-ANDROID:

Allah belasını versin bu olay cikaranlarin.

13
1
yanıtYanıtla
Real mardin mobilWeb@haberler.com:

YAW PKK HDP YPG ,BUNLAR COK ACIL TEMIZLENMESI GEREKEN PISLIKLER. BUNLARIN KÖKÜNDE HAYIR YOK .

12
2
yanıtYanıtla
real mardin denen hodukMobil-ANDROID:

kimi kimin topragindan kovuyosun dingil ? Orasi TURKIYE CUMHURIYETI !!!

10
0
yanıtYanıtla
seyit hacı:

yeter artık çözüm süreci diye bir şey yapılmıyor. böyle hareketlere çözüm nasıl olacaksa olsun bulunsun.

5
0
yanıtYanıtla
emre emreMobil-ANDROID:

real mardin sizde batıdan defolup gitseniz herşey çözülecek ama nerde o günler...

0
0
yanıtYanıtla
Ömer:

Bu süreç Oslo Görüşmeleriyle başladı. Hükümet seçime kadar Abdullah Öcalanla pkkyla anlaşacak. HDP milletvekillerisürecin sonunda özerkliği ilan edecekler.

0
0
yanıtYanıtla
faşo aga:

bu olaylar doguda günlük sıradan şeyler haline geldi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title