Haberler

Nusaybin'de Öcalan'a Özgürlük Mitingi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP ve DBP öncülüğünde Abdullah Öcalan'a özgürlük mitingi düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP ve DBP öncülüğünde Abdullah Öcalan'a özgürlük mitingi düzenlendi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Kürtlerin yürüttüğü tüm mücadeleler halklar içindir. Eğer sürdürülen mücadele kutsalsa, bu mücadelenin mimari da karanlıkta kalmamalıdır" dedi.

Nusaybin'de HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'a özgürlük adı altında yürüyüş ve miting düzenlendi. Nusaybin Nevruz alanında düzenlenen mitingde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylar ile IŞİD'in saldırdığı Kobani'deki gelişmeler de gündeme getirildi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Kürtçe yaptığı konuşmada 40 yıllık Kürt mücadelesinde Kürtler geldiği noktayı tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, "Öyle bir yere geldik ki Kürt düşmanları dahi şu anda Kürt halkının ve önderliliğinin felsefesinden korkuyorlar. Onlar ki yine de insanlıktan hiçbir nasibini almamıştır. Cizre'de katliamlar yapan ve Şengal ile Kobani'de katliamlar yapan zihniyet hala devam ediyor. Bunu öyle bilsinler ki bu halk, bu barbarlıklarını Sayın Öcalan'ın ve felsefesi sayesinde boşa çıkaracaktır. Bu felsefe insanlığın, imanın, ahlakın, barışın, eşitliğin felsefesidir. Kürtlerin yürüttüğü tüm mücadeleler halklar içindir. Eğer sürdürülen mücadele kutsalsa bu mücadelenin mimari da karanlıkta kalmamalıdır. AKP hükümeti hırsızları kendi sesleri ile temizlemek istediler, fakat bu hırsızlar hiçbir zaman temizlenemezler. Ama eşitlik ve barışı isteyen Sayın Öcalan ise hala dört duvar arasında tutuluyor. Halk bu oyunları yürüttükleri mücadeleleri ile boşa çıkarmıştır. Kenan Evren zihniyetini taşıyanları bu seçimlerde yerle bir edeceğiz" dedi.

DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, Cizre'de son dönemlerde büyük bir provokasyon yaşandığını belirterek, "Herkes Cizre'de provokasyon olduğunu söylüyor. AKP de hükümet de ve diğer partiler de bunu dile getiriyor. Bizim görevimiz ise, provokasyonlara karşı durmaktır. Kürt halkı yapılan bu provokasyonları karşı durup oyunlara gelmeyecektir. 21'inci yüzyıl Kürt halkının ve önderliğinin özgürlük yılı olacaktır" dedi.

HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, Cizre üzerinde oyunlar oynandığını ve ölümlerin yaşandığını belirterek, "Böyle bir durum diğer devletlerde olsaydı hükümet çıkıp istifa ederdi. Ama onlar bunu görmüyor. Daha önce de bu katliamlar devletin çetelerinin eliyle yapılmıştı" dedi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Ömer Öcalan Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title