Haberler

Numan Kurtulmuş: "Milletin Oylarına İhanet Ediyorlar"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Güneydoğu’daki yerel yönetimleri eleştirerek, “Yöresindeki halkın oylarıyla belediye başkanı seçiliyorlar.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'daki yerel yönetimleri eleştirerek, "Yöresindeki halkın oylarıyla belediye başkanı seçiliyorlar. Vazifeleri halkına hizmet götürmektir. Hiçbir yerel yönetimin hendek kazmak gibi bir görevi yoktur. Milletin oylarına ihanet ediyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve yönetim kurulu başkanlarını kabul etti. Numan Kurtulmuş, yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KAZDIKLARI HENDEKLERİN BOMBA YERLEŞTİRİLMESİ DEMOKRATİK HAK DEĞİLDİR"

Güneydoğu'daki belediyeleri eleştiren Numan Kurtulmuş, "Medyada birinci şart medyanın özgür olmasıdır. Siyasetin de birinci şartı siyasetin özgür olmasıdır. Siyasetin özgür olması demek milletin oylarıyla seçilmiş olan yerel yöneticilerin, milletin aleyhine hendekler kazmasına cevaz vermek demek değildir. Bu insanlar belediye başkanı, milletvekili olsunlar. Milletin oylarıyla geldiler siyasi temsil itibariyle gerçekten önemli bir fonksiyon icra ediyorlar. Yöresindeki halkın oylarıyla belediye başkanı seçiliyorlar. Vazifeleri halkına hizmet götürmektir. Hangi ilçede ve ildeyse, oradaki yerel yönetimlerin yaptığı işler neyse onları yapmaktır. Hiçbir yerel yönetimin hendek kazmak gibi bir görevi yoktur. Hiçbir yerel yönetimin hendek kazanlara destek vererek, o hendeklerin içerisine mayınlar döşenmesi gibi bir görevi yoktur" dedi.

"MİLLETİN KENDİSİNE VERDİKLERİ OYLARA İHANET DİYORLAR"

"Bunlar tam tersine milletin kendisine verdikleri oylara ihanet etmektir" diyen Kurtulmuş, "Bu belediye başkanlarını oylarıyla seçerek oraya getirenler, bunları yapsınlar diye onlara oy vermedi. Yollarım yapılsın, belediye hizmetleri yapılsın diye oy verdiler. O insanlar oy verirken belki de şevkle oy verdiler. Önce kendi seçmenlerinin beklentisi bu değildir. Arkasından bu hiçbir demokrasi de hak olamaz. Bütün demokratik seçilmiş kuruluşlar, ister yerel yönetimler ister merkezi yönetimler olsun birinci şartı kendilerini kısıtlayan yasalar çerçevesinde millete hizmet etmektir. Bunu yapmayarak birileri hendek kazıp bu hendeklerin içerisine mayın, bomba ve tuzakların yerleştirilmesine izin veriyorlarsa, bu asla demokratik hak değildir. Demokratik özgürlük olarak da kabul edilemez. Dolayısıyla bunlarla ilgili ortaya çıkan sonuçlara göre gerekli adımlar atılır, tedbirler alınır. Bunun bir demokratik hak olmadığını tam tersine demokrasiyi sabote eden eylemler parçasının bir bütünü olduğunu da milletimizin görmesi lazım" ifadesini kullandı.

"TERÖR MİLLETE KARŞI BU İHANET EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜRKEN SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Türkiye'de terörün çözülmesinin sadece güvenlik tedbirleri ile ele alınacak bir iş olmadığını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Tabi bir Türkiye'de şu andaki terör ortamının arızi bir ortam olduğu kanaatindeyiz. Bu sürecin devam etmesini asla istemeyiz. Ancak kusura bakmasın terör örgütü de, millete karşı bu ihanet eylemlerini sürdürürken, bunlara da devlet ve ülkeyi yöneten sorumluluk sahipleri insanlar olarak seyirci kalamayız. Dolayısıyla Türkiye'de terör örgütünün artık bütünüyle Türkiye'nin her şehrinde ve ilçesinde temizlenmesi Türkiye'nin selameti, huzuru ve barışı için şarttır. Öncelikli olarak bunun sağlanmasını el birliğiyle temin edeceğiz. Güvenlik kuvvetlerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde bunu sürdürüyor. Ancak Türkiye'de bu sorunun çözülmesi sadece güvenlik tedbirleri ile ele alınacak bir iş değildir. Bunun da bilincindeyiz. Bunun içinde bu ülkede barış nasıl sağlanır, kardeşlik kıyamete kadar nasıl sürdürülür. Bununla ilgili kimin hangi sözü varsa, herkesin sözünü dinlemeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. İnşallah siyasi kesimleri farklı da olsa tüm toplumsal kesimlerin Türkiye'de bundan milli birlik ve kardeşliğin sağlanması için katkı sunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Hadi Özışık Türkiye Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title