Haberler

Ntso'da Rekabet Kurumu Toplantısı Gerçekleşti

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Rekabet Kurumu tarafından Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Hukuku hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Rekabet Kurumu tarafından Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Hukuku hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ve beraberindeki heyet ile NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çeşitli sektörlerden üyeler katıldı. Toplantıda konuşan NTSO Yönetim Kurulu Başkan'ı M. Arif Parmaksız, "Rekabet insanın doğasıdır. Rekabet denince yarış gelir akla. Bir rakiple bir şey için yarışmak. Bu bazen herkesin kolayca görebileceği maddi bir şey iken bazen de psikolojik kazançlardır. Günlük yaşamımızda rekabet genel olarak olumsuz duygu ve düşünceleri çağrıştırır. Ancak iktisadi anlamda rekabet, daha fazla müşteri edinerek ticari anlamda büyümeyi ve karlılığı artırmak olarak kendini göstermekte. Rekabetçi piyasa yapısı, firmaları, rekabetçi güçlerini sürekli olarak pazar koşullarına uyarlama yönünde teşvik etmektedir. Ama rekabetçi piyasa yapısının kontrol altına alınmaması birçok olumsuz sonucu da beraberinde getirebilir. İşte bu nokta Rekabet Kurumu hangi konularda faaliyet gösterir, iktisadi anlamda rekabet nasıl denetlenir ve şekillendirilir gibi sorularınıza birazdan sayın başkanım ve beraberindeki uzmanlarımızca açıklayıcı bilgiler sunulacak. Son olarak, yatırım ortamının iyileştirilmesi prensibinden hareketle, şirket kuruluş prosedürlerinin azaltılması ve prosedürlerin tek temas noktasında tamamlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalan protokol ile 01.01.2018 tarihinden itibaren anonim ve limited şirketlerin kuruluş ve sermaye artışlarında ödenmesi gereken Rekabet Kurumu payı, işlem sırasında odamız tarafından tahsil edilmektedir" dedi.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ise, rekabet mevzuatı ve Rekabet Kurumu hakkında bilgi vererek, yapılan sunum sonrası soru-cevap bölümü ile devam etti. Toplantı bitiminde Başkan Parmaksız ve Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak günün anısına birbirlerine plaket takdim etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arif Parmaksız Ömer Torlak Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title