Haberler

Noel Babalı" Protesto

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Noel baba kostümlü protestoculardan detaylar- Avukat Mustafa Kemal Turan'ın açıklaması- Protesto için tablo bırakmaya çalışması - "Balçova arsa mağdurları" olarak dernek çatısı altında birleşen ve hukuk mücadelesi başlatan arsa sahipleri, bölgelerindeki imar planlarını, Noel Baba kostümleri giyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi arsa sahipleri, bölgelerindeki imar planlarını Noel Baba kostümleri giyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Noel baba kostümlü protestoculardan detaylar- Avukat Mustafa Kemal Turan'ın açıklaması- Protesto için tablo bırakmaya çalışması - "Balçova arsa mağdurları" olarak dernek çatısı altında birleşen ve hukuk mücadelesi başlatan arsa sahipleri, bölgelerindeki imar planlarını, Noel Baba kostümleri giyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi arsa sahipleri, bölgelerindeki imar planlarını Noel Baba kostümleri giyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti. "1. Uluslararası İzmir Noel Baba Konsey Toplantısı" adı altında bir araya gelen grup adına dernek avukatı Mustafa Kemal Turan, imar planlarından esinlenerek hazırladıkları ve "Baş Noel Baba Aziz Paftos Adasus Parseloğlu tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na mektup" şeklinde adlandırdıkları mektubu okudu.Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir belediyenin halkını 45 sene süreyle imar mağduru etmediği kaydedilen mektupta, şu ifadeler yer aldı: "Hiçbir belediye 4 bin aileden toplanan bedellerle baraj, teleferik ve otel yaptırıp bunları belediyeye mal ettikten sonra bu insanlara verdiği imar hakkı sözünü hiçe sayarak 'Size bir şey veremiyorum. Adım Hıdır elimden gelen budur' basitliği içinde saygısızlıkta bulunmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde bir belediye bu manada 4 bin aileyi imar hakkı bakımından rezil ederken aynı zamanda tam tersi bir yaklaşımla aynı kentte 3-5 holdingin arsasına haksız rant vererek bunları 'Azizler Azizi' yapmamıştır."Avukat Turan, bölgedeki bazı parsellerin hukuka aykırı şekilde bazı kişilere dağıtıldığını öne sürdü. "Noel Baba'nın çakma azizleştirme projesi'ne çakma resim hediyesini uygun gördüğünü" söyleyen Turan, Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" adlı eserinin bir kopyasını belediye yetkililerine teslim etmek istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin hediye alamayacakları şeklinde açıklama yapması üzerine Mustafa Kemal Turan, tabloyu kargoyla göndereceklerini belirtti.Amaçlarının, tablonun içindeki "hain kim" sorusunun yanıtını bulabilmek olduğuna dikkati çeken Turan, "Tablonun içindeki 'hain kim' sorusunun şifre gizemi belki seni harekete geçirecek ve senin 'Azizleştirme' projelerinde rol alan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi komisyon üyelerinin, en aziz yapılan maliklerden hukuka ve ahlaka aykırı olarak iş takip etmek için bizzat noterden vekalet almaları gibi anormal bir durumu araştırmaya sevk ettirebilecektir" ifadesini kullandı.Grup, daha sonra dağıldı. Dernek üyeleri, imar düzenlemelerinde eşitsiz uygulamalar olduğunu iddia ederek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Kemal Turan Balçova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title