Haberler

Nilüfer Ve Ünlü Rock'çılar Aile İçi Şiddete Son!

Güncelleme:

2700 Kişinin İzlediği Konser İle Acil Yardım Hattı'nı Aylarca Ayakta Tutmaya Yetecek Kadar Gelir Elde Edildi

Hürriyet'in Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası'nın gelenekselleşen konserlerinde bu yıl Türkiye'nin en güçlü seslerinden Nilüfer, "12 Düet" albümündeki isimlerle bir araya gelerek unutulmaz bir konsere imza attı. 9 Mart Çarşamba günü İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Nilüfer, hit şarkılarını ünlü Rock'çılarla beraber seslendirdi. Tüm biletlerin günler öncesinden tükendiği konseri izleyenler arasında Elif Dürüst, Şirin Yalçın, Efe Önbilgin, Murat Ülker, Tayfun Demirören, Nazlı Keçeli, Asya, Behzat Gerçeker, Mahide Kurttepeli, Gül Dürüst, İzzet Antebi ve Ralf Tezman ve gibi iş, sanat, medya ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri de vardı.

Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla 4 yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı'na maddi destek sağlamayı ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmayı amaçlayan konserde Nilüfer klasik şarkılarının yeni versiyonlarını seslendirdi. Şarkılarını şiddet mağduru kadınlar için söyleyen Nilüfer'e Şebnem Ferah, Yüksek Sadakat, Malt, Gece Yolcuları, Ogün Sanlısoy, Badem, Hayko Cepkin, Candaş/ Cingi/ Ruacan, Rashit, TNK ve 4x4 eşlik etti.

Most Production imzasıyla gerçekleştirilen organizasyona tüm sanatçılar ve Most Production ücretsiz destek verdi. Rixos Otelleri tarafından işletilen İstanbul Kongre Merkezi de mekan destekçisi olarak katkıda bulundu.

Konserin tüm geliri, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na aktarılmak üzere Aralık Derneği'ne bağışlanacak.

"Aile İçi Şiddete Son kampanyasını tüm yüreğimizle destekliyoruz"

İlginin yoğun olduğu gecede Nilüfer ve ünlü Rock'çılar teker teker Aile İçi Şiddete Son kampanyasının sahibi Hürriyet'e teşekkür etti. Nilüfer, gecenin sonunda projeye destek veren Rock'çıları sahneye çağırarak "Hürriyet Gazetesi'nin projesi olan Aile İçi Şiddete Son Kampanyasını tüm kalbimizle destekliyoruz" dedi.

Aile İçi Şiddete Son Kampanyası hakkında

Aile içi şiddet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de önde gelen sorunlarından biri. Hürriyet Gazetesi bu konuya dikkat çekmek ve çözümüne katkıda bulunabilmek için, 2004'te Aile İçi Şiddete Son! kampanyasını başlattı. Özel olarak hazırlanan eğitim otobüsleriyle önce İstanbul, daha sonra da çeşitli kentlerde, mahalle aralarında dolaşarak eğitimler verildi. Polis memurlarından belediye çalışanlarına, imamlardan öğretmenlere, itfaiyecilerden sıradan vatandaşa binlerce insana ulaşıldı.

Kampanyanın en önemli ayaklarından biri 2007'de kurulan Türkiye'nin ilk ve tek 7/24 Acil Yardım Hattı oldu. 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralı Acil Yardım Hattı, yaklaşık üç yıl içerisinde 24 bin 814 kez arandı. Acil Yardım Hattı'na yanıt veren uzman psikologlar 11 bin 306 kişiyle konuştu. Acil Yardım Hattı, şiddet mağdurları için çok önemli bir dayanak olarak çalışmalarını sürdürüyor.

7 yıl boyunca Aile İçi Şiddete Son kampanyası için broşürler, kitaplar ve reklam kampanyaları hazırlandı. Uluslararası konferanslar düzenlendi, çeşitli kurumlarla işbirliği yapıldı.

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nın kullanma bilincinin artırılması ve sürdürülebilirliği için maddi katkı sağlanması amacıyla 3 yıldır Türkiye'nin önde gelen sanatçıları konser veriyor. Aile içi şiddete kurban edilen ve kadına yönelik şiddetin sembolü haline gelen Güldünya Tören anısına 2009 ve 2010 yıllarında, Kadınlar Günü çerçevesinde iki konser düzenlendi. 2009 yılında Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Nilüfer, Emel Müftüoğlu, Aynur, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Ayten Alpman, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Rojin ve Funda Arar, Güldünya Şarkıları'nı söyledi.

2010 yılında ise Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam&Kargo, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat, 'Aile İçi Şiddete Son' demek için şarkılarını seslendirdi. Her iki konserin Güldünya Şarkıları 1 ve 2 albümü ile Güldünya 2'nin dvd'si müzik marketlerden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title