Haberler

Nilüfer Akbal’dan Van’da Kürtçe Cumhuriyet Konseri

Güncelleme:

Vali Karaloğlu, Cumhuriyet Bayramını 'Cejna Ve Pirozbe' Diyerek Kutladı

Cumhuriyet'in 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi.

Van Valiliği Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümünü bu yıl yine farklı etkinliklerle kutladı. Kürt kökenli sanatçı İkbal Akbal, TRT Şeşten de canlı yayınlanan konserde Kürtçe, Türkçe ve Zazaca bir konser verdi. Van Valiliği önünde bulunan Beşyol mevkiinde düzenlenen konsere vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yoğun ilgi gösterdi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, İl Emniyet Müdürü Ahyah Falakalı, Ak Parti Van İl Başkan Vekili Zahir Soğanda, kurum amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri izledi.

Vanlı sanatçılar YYÜ İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Metin Barlık, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca ve ATV Televizyonunda yayınlanan 'Bir Şarkısın Sen' programında sahne alan Miraç Çağla da konserde Türkçe ve Kürtçe ait türküler okudu. Sazıyla sözüyle türküler okuyan sanatçı İkbal Akbal'a sahneye çıkarak bir buket çiçek veren Vali Münir Karaloğlu, izleyicilerin ve konsere gelenlerin bayramını Kürtçe kutladı.

"Evar Baş Türkiye"

Karaloğlu, 'Evar baş Van, Evar baş Türkiye' (İyi akşamlar Van, İyi akşamlar Türkiye)

'Ser seran serçavan bir xer haten' 'Hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz)

'Çavanın başın' (Nasılsınız, iyi misiniz) 'Cejna ve Pirozbe' (Bayramınız kutlu olsun)

Vali Karaloğlu, yaptığı kısa Kürtçe konuşmanın ardından bu kez kısa bir Türkçe de konuşma yaptı. Karaloğlu "Bu topraklardaki en önemli kazanımımız Cumhuriyettir. Bunun da kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız başı dik olarak yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyet'e ve onun kurucularına, atalarımıza borçluyuz.

Onun için Cumhuriyetimizin bütün özellikleriyle, demokrasisiyle, laikliğiyle, sosyal-hukuk devletiyle korumalıyız. Bu konserin Van'dan canlı olarak yayınlanmasında emeği olan başta TRT'nin üst düzey yöneticilerine, TRT Şeş yöneticilerine ve sahne alan başta Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konser sonunda yaklaşık 15 dakika süren hava-i fişek gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title