Haberler
BBC

Nijerya'da Kadınlar Cinsel Hazları İçin Tabuları Yıkıyor

Güncelleme:

Iheoma Obibi adlı Nijeryalı bir kadın, ülkesinde ufak çaplı bir "yatak odası devrimi" başlattı.

Nijeryalı kadınlar için cinsel hazları ve talepleri hakkında konuşmak bir tabuydu.

Ülkede, medyaya hakim olan cinsel içerikli fotoğraflar, şarkı sözleri ve müstehcen dans hareketleri dışında, kadınların çoğu arasında "iyi kızların cinsellik hakkında konuşmayacağı" görüşüne inanç baskındı.

BBC Afrika'dan Bola Mosuro'nun haberine göre, Iheoma Obibi adlı Nijeryalı bir kadın, ülkesinde ufak çaplı bir "yatak odası devrimi" başlattı.

Obibi, ülkede kadınlar için cinsel fantezi oyuncakları, cinsellik üzerine kitap ve filmler satan ilk perakende satıcı oldu.

''KADINLAR YURT DIŞI ZİYARETLERİMDEN FANTEZİ OYUNCUKLARI İSTİYORDU''

Londra'ya yıllık ziyaretleri sırasında ülkesindeki arkadaşlarından sık sık cinsel fantezi oyuncakları alması istenen Iheoma Obibi, 5 yıl önce kendi internet sitesini kurdu.

Obibi, "Arkadaşlarım benden vibratör, göğüs ucu kıskaçları ve kadınların genital bölgesi için su bazlı ve pH dengesi yüksek kayganlaştırıcılardan istiyordu." diye anlattı.

Nijeryalı Iheoma Obibi için, eleştirilere rağmen müşteri ağını kurması, ilk başta hiç de kolay olmadı.

Iheoma Obibi, bir noktada tehditler sebebiyle polis korumasına ihtiyaç duyduğunu anlattı.

Şimdi internet satışlarıyla 20 ile 70 yaş arasındaki kadınlar, hatta erkeklere ulaşan Obibi, aynı zamanda sosyal medya üzerinden #cinsellikkonuşmaları etiketiyle cinsel farkındalık eğitimleri veriyor.

Kadınların soruları arasında, orgazm olmak için G noktasını nasıl bulabilecekleri ve hangi pozisyonları kullanabilecekleri de var.

"Nijerya ve Afrika'nın genelinde karşılaşılan sorun, kadınların cinsel zevklerini konuşmak konusunda utangaç davranması.

"Bize söylenen, bakire olmamız ve evlilik için kendimizi saklamamız. Evlendikten sonra ise, kocamızı tatmin etmemiz...

"Size aslında tam anlamıyla tatmin olabilmek için orada olduğunuz söylenmiyor. Size doğurmak için ilişkiye girdiğiniz söyleniyor."

''EN ÇOK OKUNAN YAZIM, BİR KADININ ORGAZMI ÜZERİNEYDİ''

Nijerya'da kadınlar partnerleriyle cinsel zevkleri üzerine konuşmaya başladıkça, bu pazar da büyüme gösterdi.

Erkeklerin bu 'devrime' tepkisi her zaman olumlu olmadı. Birçok erkek, kadınların cinsel konularda böylesine açık davranmasına kuşku, öfke, hatta iğrenme ile yaklaştı.

Olumsuz tepkiler gelebileceğini öngören bazı kadınlar da, cinsel tatminleri için farklı araçlara yöneldi.

Bazıları, Nijerya'da bir erotik internet sitesi için kurgu hikayeler yazan Chioma Ogwuegbu'nun çalışmalarına ilgi duymaya başladı.

Chioma Ogwuegbu, yazılarına olan yoğun ilgili nedeniyle talebe yetişemiyor.

Ogwuegbu, "yumuşak cinsel içerikli film " sınırlarına varan yazıları için özür dilemeyi reddediyor: "Bu entellektüel bir çalışma değil. Nobel ödülünü kazanmaya çalışmıyorum" diyen Nijeryalı yazar sözlerine şöyle devam etti:

"Sitede yayımladığım ilk yazı, en çok ilgi gören yazıydı. Beni en çok etkileyense, yazının bir kadının yaşadığı orgazmlar ve kadınların zevklerini odağına almasıydı.''

"Ne yazık ki kadınların çoğu, yaşamlarının çok ama çok geç bir döneminde bedenlerinin kendilerine zevk verebileceğini fark edebiliyorlar."

BBC

Nijerya Londra Afrika Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title