Haberler

NİĞDE Ev kadını devletten aldığı destekle çilek üretimine başladı

Ev kadını devletten aldığı destekle çilek üretimine başladıNiğde merkeze bağlı Gümüşler kasabasında ev kadını 51 yaşındaki Ruziye Erdoğan, devletten aldığı destekle 18 dekarlık arazide çilek üretimine başladı.

Ev kadını devletten aldığı destekle çilek üretimine başladı

Niğde merkeze bağlı Gümüşler kasabasında ev kadını 51 yaşındaki Ruziye Erdoğan, devletten aldığı destekle 18 dekarlık arazide çilek üretimine başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın birlikte yürüttüğü Çilek Üretimini Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 20 bin liralık hibe desteği alan ev kadını Ruziye Erdoğan, ailesine ait 18 dönümlük kayıt bahçesindeki ağaçları kesip, çilek ekti. Sezonun ilk hasadını yapan Erdoğan, çilek yetiştirmenin hayali olduğunu ve bunu da devletin sağladığı hibe desteğiyle gerçekleştirdiğini söyledi. İstediği verimi alamadığı kayısı ağaçlarını keserek ürettiği çileklerden çok memnun olduğunu belirten Ruziye Erdoğan, Bu alan arazide önceden kayısı ve fasulye ekimleri yapıyorduk. Eşimin bir arkadaşı geldi 'Bunlarla ne uğraşıyorsunuz çilek yapın' dedi. Bende araştırdım ve kendi imkanımızca 5 dönüm alanına dememe yaptık. Olumlu sonuç alınca devlet desteğiyle 18 dönüm alana çilek ektik. Üstelik işçi de çalıştırarak istihdam sağladık dedi.

Çileğin alıcısının tarlaya gelip ürünü peşin para ödeyerek aldığını belirten Ruziye Erdoğan, şöyle konuştu

Aslında çileği ekerken endişeyle ekmiştik. Korktuğumuz gibi olmadı, para kazandırıyor. Talep gayet iyi. Biz toptan olarak veriyoruz. Ortalama toptan kilogramı 8 ile 10 liradan gidiyor. Ev hanımıydım, kendi işimi kurdum. Çileğimle uğraşıyorum, bana çok iyi geliyor. Paramı da kazanıyorum. Kadınların istediği zaman tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini de göstermiş oldum.

NİĞDE'DE ÇİLEK ÜRETİMİ ARTTI

Devletin verdiği desteklemelerle çilek üretiminin her geçen yıl artığını belirten Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ise, Bu yıl ilimizde ilk çilek hasadı başladı. KOP ile birlikte ilimizde 180 dekarlık bir alanda 36 farklı çiftçimizle birlikte çilek üretimi yaptık. 2017-2018 çilek üretimi yaptık ve 2019 yılında çilek fidesi dağıtımlarını yaptık. İlimizde başarılı çilek üretimlerimiz oldu. Devletimizin verdiği desteklerle birlikte artık ilimizde ticari amaçlı çilek üretimi yapılıyor. Patatesin başkenti ilimiz de çilek üretimiz her geçen yıl yapılan desteklemelerle artarak devam ediyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşler Niğde Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title