Haberler

Nevşehir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu 8. Dönem Mezunlarını Verdi

Nevşehir Üniversitesi Semra-vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, 8. Dönem Mezunlarını Verdi. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Düzenlenen Mezuniyet Törenin de 38 Hemşire Yemin Ederek Mesleğe İlk Adımlarını Attı.

Nevşehir Üniversitesi Semra-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, 8. dönem mezunlarını verdi. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenin de 38 hemşire yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Nevşehir Üniversitesi Semra-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 8. dönem mezuniyet törenine, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kuşluvan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, öğretim elemanları, daire müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, temel sağlık hizmetlerinde, hemşirelerin anahtar personel olduğunu, hemşirelik hizmetlerinin tutarlı hedefler ve uygulama planları doğrultusunda sunulması halinde ülke sağlık düzeyinin yükseltilmesinde büyük katkıları olacağını söyledi. Prof. Dr. Karataş, "Hemşirelik bakımının, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hasta olduğunda iyileştirilmesinde vaz geçilmez bir yeri ve önemli bir rolü vardır. Nevşehir Üniversitesi Semra-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Erciyes Üniversitesi2nin güçlü desteği ile toplumumuzun gereksinimi olan hemşirelik insan gücünün yetiştirilmesi için gerekli olan her türlü modern ve ders ve araçlarıyla donatılmış durumdadır" dedi.

Prof. Dr. Nimet Karataş'a konuşmasının ardından mezun öğrenciler tarafından çiçek verildi.

Törene katılan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise,"Günümüzde üniversitelerin gelişmişlik seviyeleri o ülkenin insanlarına sunduğu refah ve mutlulukla ölçülür. Bunu yakalamanın vasıtası olan çağdaş üniversitelerle bu üniversitelerin ürünü olan iyi eğitim görmüş nitelikli bir nüfus o ülkenin uygarlık yarışındaki en büyük gücüdür. İşte sizler Sağlık Yüksek Okulunu bitiren genç hemşireler olarak böyle bir güç oluşturuyorsunuz, böyle bir gücün temsilcisisiniz.Üstelik sizler insan sağlığının korunmasını üstlenmiş kutsal ve çok önemli bir mesleğe mensup olmuş durumdasınız" diye konuştu.

Konuşmaların arsından derece giren öğrencilere hediyeleri ve diplomaları Vali Hacımustafaoğlu ve diğer davetliler tarafından verildi.

(MÖZ-SE-Y) 04.06.2008 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title