Haberler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde '100. Yılında Sarıkamış' Konulu Panel

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Sarıkamış Kuşatma Harekâtının 100. Yılı dolayısıyla ‘100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anmak ve Anlamak’ konulu panel düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Sarıkamış Kuşatma Harekatının 100. Yılı dolayısıyla '100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anmak ve Anlamak' konulu panel düzenlendi.

Üniversitenin Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Üniversite Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlyas Gökhan'ın başkanlık ettiği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan panelde Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalemli ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. İlyas Gökhan'ın Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girişi ile ilgili yaptığı açılış konuşmasından sonra Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalemli, Sarıkamış Kuşatma Harekatının sebepleri, başlaması ve olumsuz neticelenmesi ile ortaya çıkan sonuçları hakkında bilgi verdi. Kalemli, konuşmasının sonunda 'Sarıkamış Harekatı, Türk Mehmetçiklerinin ruhlarındaki büyük kahramanlığın tezahürü olarak yaşamalıdır' dedi.

Sarıkamış Kuşatma Harekatının Türk edebiyatına ve şiirine yansıması hakkında konuşan Yrd. Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt, kuşatma harekatından sonra yakılan ağıtlar, söylenen şiirler ve türküleri örneklerle değerlendirdi.

Panel sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar tarafından panel başkanı ve panelistlere teşekkür belgesi takdim edildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Pekacar Hacı Bektaş Sarıkamış Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title