Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Belediye toplantı salonunda hazırlanan fuarda, Göreme Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projeler sergilendi.

Fuara katılan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, eğitime her zaman destek olduklarını belirterek, "Bir millet ancak eğitimli bireyler sayesinde geniş ufuklar açar ve büyük adımlar atar. Bizler de mümkün olduğunca, okullarımıza, öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu bilim fuarında öğrenciler çok güzel bilimsel eserler ortaya koymuş, kendilerini kutluyorum." dedi.

Okul Müdürü Harun Efe ise düzenlenen etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederek, okula verdiği desteklerden ötürü Cingil'e teşekkür etti.

Fuarda, Belediye Başkanı Cingil, öğrencilere yaptıkları çalışmaların detaylarıyla ilgili sorular sordu.

Nevşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Fazıl Parlak'ın da katıldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yarın sona erecek.

Avanos'ta "Engelli ve Yaşlı Evde Bakım Projesi"

Nevşehir'in Avanos ilçesinde "Engelli ve Yaşlı Evde Bakım Projesi" hayata geçti.

Avanos Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında ilçede tespit edilen engelli ve yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti veriliyor.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ömrünün büyük bir kısmını topluma hizmet ile geçirmiş insanların bakıma muhtaç oldukları dönemde insan onuruna yakışır şekilde yaşama hakları olduğunu vurguladı.

"Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak ise bizlerin birer insanlık görevidir." diyen Eldivan, şunları kaydetti:

"Avanos Kaymakamlığı tarafından geliştirilen projede, terk edilmişlik sendromu yaşayan bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan bakım hizmetlerini verebilmek, duygusal paylaşım ortamı oluşturmak ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmak esas almıştır. Proje kapsamında ilçemizde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız tespit edilerek iki görevli personelce evlerinde her türlü temizlik, bakım ve yemek ihtiyaçları karşılanmaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Avanos Göreme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title