Haberler

Neve şalom sinagogu'nda yahudi kültür ve mirası etkinliği

Güncelleme:

Avrupa'nın 35 farklı ülkesinde organize edilen ve 2001'den beri Türkiye'de kutlanan Yahudi Kültürü Avrupa Günü, bu sene de 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi ve Neve Şalom Sinagogu'nda, tamamı halka açık olarak gerçekleşti.

Avrupa'nın 35 farklı ülkesinde organize edilen ve 2001'den beri Türkiye'de kutlanan Yahudi Kültürü Avrupa Günü, bu sene de 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi ve Neve Şalom Sinagogu'nda, tamamı halka açık olarak gerçekleşti.

Katılımcıların Türk Yahudi toplumunun kültür ve mirasına yolculuk etmesini sağlayan etkinlikte; konserler, belgeseller, çeşitli sunumlar, kitap tanıtımları, sergiler, Türk Yahudi mutfağından lezzetler ve temsili sinagog düğünü organize edildi.

2 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM OLDU

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi Başkanı Silvyo Ovadya, 19 Yıldır yapmakta olduğumuz Yahudi Kültürü Avrupa Günü'nün bu yılki etkinliği umduğumuzdan çok daha başarılı geçti. Önemli olan katılım miktarıydı ve bizim kapı kayıtlarına göre 2 binin üzerinde katılım oldu. Geçen sene bu, bin 600'ler civarındaydı. Önemli olan da bizim bu günden beklediğimiz, kendimizi mümkün mertebe geniş topluma tanıtabilmemiz. Çok enteresan, bir temsil düğün yapıyoruz. Burada neredeyse 700-800 kişi bunu koşarak izlemeye geliyor. Sırf onun için bile gelenler var. Bizim için çok doğal bir merasim. Fakat çok ilgi görüyor. İki konserimiz oldu. Biri Sinagog ilahileriydi. Şu anda da son konser gerçekleşiyor. O da çok büyük ilgi görüyor ifadelerini kullandı.

BİRBİRİNİ TANIMANIN, KAYNAŞTIRMANIN ÇOK ÖNEMLİ BİR ARACI

Bugünün toplumu bir arada tutmanın önemli bir aracı olduğunu vurgulayan Işıl Demirel, 'Harika bir gündü. Bu herhalde 4 ya da 5'inci katılışım. Her sene bir öncekinden çok daha güzel oluyor. En başta çok keyifli ve çok tanıtıcı bir program oluyor bu başlı başına. ve toplumları bir arada tutmanın, kaynaştırmanın, birbirini tanımanın anlamının çok önemli bir aracı olduğunu düşünüyorum dedi.

BİRÇOK DİNDEN İNSAN VAR

Farklı din ve kültürleri yakından tanımak için bu etkinliğe katıldığını ifade eden Büşra Yerlikaya, 'Sosyal medya aracılığı ile öğrendim. Farklı kültürleri öğrenmek, bilgilenmek için geldim. Burada her çeşit insan var ve birçok dinden insan var. Onlarla etkileşime girmek için buradayım. Bazı sorularımız var Holokost ile ilgili. Aşağıda gelin tanış olalım diye bir bölüm yapmışlar. Orada sorularımızı sormak istiyoruz. Bir de daha önce Sinagog'a girmemiştim. Bu şekilde diğer kültürleri de daha yakından tanımış olacağım şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Neve Şalom Sinagogu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title