Haberler

Neşet Ertaş filmi ne zaman? Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi vizyon tarihi

Güncelleme:

Duayen sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatının canlandırılacağı Garip Bülbül adlı film hakkında detaylar araştırılıyor. Neşet Ertaş filmi ne zaman? Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi vizyon tarihi nedir? sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Neşet Ertaş filmi oyuncuları kimdir? Garip Bülbül: Neşet Ertaş ne zaman vizyona girecek?

Neşet Ertaş filmi ne zaman? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ayla'nın yapımcısı Mustafa Uslu üstlendiği Garip Bülbül adlı film hakkında Neşet Ertaş filmi oyuncuları kimdir? Garip Bülbül: Neşet Ertaş ne zaman vizyona girecek? sorularının yanıtını sizler için derledik.

NEŞET ERTAŞ FİLMİ NE ZAMAN?

Filmin 2022 yılının Ekim ayında vizyona girmesi bekleniyor. Abdal geleneğinin de aktarılacağı filmde, senaryo Fulya Özcan ve Mert Dikmen'e ait olacak.

GARİP BÜLBÜL FİLMİ OYUNCULARI

Neşet Ertaş filminin oyuncuları belli oldu. Neşet Ertaş'ın gençliğini Bektaş Dolu üstelenecek. İlerleyen yaşlarını ise Ramazan Bağgül canlandıracak. Bektaş Dolu, Neşet Ertaş'ın gençliğini canlandıracak.

İKİ OZAN CANLANDIRACAK

Filmde, büyük usta Neşet Ertaş'ı, abdal geleneğini sürdüren iki ozan canlandıracak. Bektaş Dolu, Ertaş'ın gençliğini, Ramazan Bağgül ise sanatçının yaş aldıktan sonra Almanya'dan Türkiye'ye kadar uzanan dönemini oynayacak. Bozdağın son sesi, bozlak ve türkülerin usta yorumcusu, sazıyla, insana verdiği değerle dünyaca tanınmış Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan, "Garip Bülbül, Neşet Ertaş"ın çekimleri yakında başlayacak.

'Bozkırın tezenesi'

"Bozkırın Tezenesi" olarak tanınan Neşet Ertaş, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi. 1950'li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına aldı. 1960'lı yıllardan itibaren kendisinin yazdığı türküleri seslendirdi. Ertaş, 2012 yılında 74 yaşında hayatını kaybetti.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Neşet Ertaş Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title