Haberler

    Nefesler Tutuldu! Kadköy'de Derbi Zamanı

    Spor Toto Süper Lig lideri Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Tüm Türkiye bu derbiye odaklanacak!

    MUHTEMEL DİZİLİŞ

    VOLKAN

    GÖKHAN - EGEMEN - ALVES - CANER

    MEHMET TOPAL - MEIRELES - EMRE

    KUYT - WEBO - SOW

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    BRUMA - DROGBA - BURAK

    EMRE - MELO - SELÇUK

    RIERA - CHEDJOU - SEMİH - EBOUE

    ERAY

    FENERBAHÇE

    GALATASARAY

    Sarı kart cezası olan Alper Potuk'un tedavisinin devam ettiği, futbolcunun çalışmalarını takımdan ayrı sürdürdüğü belirtildi. Bu oyuncunun cezası dışında sakatlığı da sürüyor. Bu isim dışında bir eksiği olmayan Fenerbahçe, ideal 11'i ile sahada olacak.

    Sarı-lacivertlilerde uzun süredir sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Portekizli futbolcu Raul Meireles, Galatasaray derbisiyle beraber tekrar ilk 11'deki yerlerini almaya hazırlanıyor.

    En son ligin 6. haftasında Gençlerbirliği karşısında forma giyen ve sakatlanarak oyundan çıkan Meireles ile 3 haftadır sakatlık nedeniyle formasına uzak kalan Gökhan'a teknik direktör Yanal tarafından ilk 11'de şans verilmesi bekleniyor.

    Kontrol amaçlı anjiyo olan sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Ersun Yanal'ın, takımının başında sahaya çıkması bekleniyor. Tıkanıklık olan iki damarına stent takılan Yanal'ın derbide takımının başına geçeceği açıklanmıştı.

    Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ile Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder derbide forma giyemeyecek.

    Muslera'nın yokluğunda sarı-kırmızılı takımın kalesini önemli maçta genç kaleci Eray İşcan'ın koruması bekleniyor.

    "Cim Bom"da sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan takımdan ayrı çalışmalarını sürdürürken, ameliyat olan Hamit Altıntop'un tedavisine devam ediliyor.

    Galatasaray'da ileri uçta Bruma, Drogba ve Burak Yılmaz'ın oymamasına kesin gözle bakılıyor.

    Roberto Mancini'nin Wesley Sneijder'in yokluğunu ise Emre Çolak ile doldurması bekleniyor. İtalyan teknik adamın elinde bu bölgde için Aydın Yılmaz ve Ceyhun Gülselam alternatifleri de bulunuyor.

    CEZALI - Alper Potuk

    CEZALI -

    SAKAT -

    SAKAT - Sneijder, Muslera, Hamit, Gökhan, Ufuk

    UZMANINDAN SKOR TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN!

    TIKLA: BU OYUNCULARA DİKKAT!

    BU MAÇ VE DİĞER MAÇLAR HANGİ KANALDA?

    ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

    MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

    Fenerbahçe, sahasında oynadığı son 11 maçın 10'unu kazandı. Fenerbahçe, sahasında en son geçen sezonun 20. haftasında Sivasspor'a kaybetmişti.

    Lige deplasmanda Torku Konyaspor mağlubiyetiyle başladıktan sonra oynadığı 9 maçı da kaybetmeyen ve son 3 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, 25 puanla ligin zirvesinde bulunuyor.

    Galatasaray, 14 yıla yakın süredir deplasmanda yenemediği Fenerbahçe'yi mağlup ederek aradaki puan farkını 3'e indirmek istiyor.

    Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig'deki ilk derbisine çıkacak. Fetih Terim'in görevden alınmasının ardından takımın başına getirilen İtalyan teknik adam, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Lig'in de çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet gördü.

    Süper Lig kariyerinde 99 golü bulanan Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçında gol bulması durumunda "dalya" diyecek.Bu sezon forma giydiği 10 maçta 4 kez ağları havalandıran Burak Yılmaz, sarı-lacivertli takım karşısında da skor üreterek "100'ler Kulübü"ne girmeye çalışacak.

    Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları derbiyle birlikte tarihlerinde 376. kez karşı karşıya gelecek.

    Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 104 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.Sarı-lacivertliler, geride kalan 375 maçtan 142'sini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 120 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı."Sarı Kanaryalar"ın attığı toplam 524 gole, "Cim Bom" 477 golle karşılık verdi.

    Rekabetin genelinde Fenerbahçe'nin gerisinde kalan Galatasaray, son dönemde ise galibiyet sayısı bakımından üstünlüğü ele geçirdi. İki takım arasında 6'sı Süper Lig, 2'si TFF Süper Kupa olmak üzere son 8 maçtan 4'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez berabere kaldı, bu süre içinde sadece 2 kez mağlup oldu.

    Fenerbahçe ile Galatasaray, 56. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 112 kez karşı karşıya geldi.Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 46-31 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı.Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 146 gole, sarı-kırmızılılar 112 golle karşılık verebildi.

    İki takım arasında Süper Lig'de geçen sezon yapılan maçları taraflar evlerinde 2-1'lik skorla kazandı.Türk Telekom Arena'da 16 Aralık 2012 tarihinde yapılan maçtan Galatasaray, Bekir İrtegün (kendi kalesine) ve Selçuk İnan'ın golleriyle üstün ayrılırken, Fenerbahçe'nin golünü Hasan Ali Kaldırım attı.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan maça ise Galatasaray şampiyonluğunu ilan ettikten sonra çıktı. Fenerbahçe, derbiden Webo'nun golleriyle galip ayrılırken, sarı-kırmızılı takımın golünü penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti.

    İki ekip bu sezon başında TFF Süper Kupa'da karşı karşıya geldi.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda 11 Ağustos 2013 tarihinde yapılan maçın normal süresi golsüz sona erdi. Uzatma bölümünde 99. dakikada Didier Drogba'nın golüyle maçtan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, bir önceki sezon olduğu gibi sezona kupa ile başladı.

    Kadıköy'de son galibiyetini Fatih Terim yönetiminde alan sarı-kırmızılı ekip, Rumen Mircea Lucescu (3) ve Gheorghe Hagi (2), Belçikalı Erik Gerets (3), Alman Karl Heinz Feldkamp (2) ve Michael Skibbe (1) ile Hollandalı Frank Rijkaard yönetiminde deplasmandaki maçlarda Fenerbahçe'ye karşı galibiyet elde edemedi.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak Kemal Yılmaz, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ve Deniz Çoban görev alacak.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title