Haberler

NATO ile tansiyonun zirvede olduğu dönemde kritik tatbikat! Rusya ve Belarus resmen gövde gösterisi yaptı

Güncelleme:

Rusya ve Belarus, NATO ile tansiyonun yüksek olduğu şu dönemde Rusya'nın batı sınırında ortak bir tatbikat düzenledi. Platform-M saldırı robotlarının ilk kez test edildiği Zapad-2021 tatbikatını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ön sıradan takip etti. Hindistan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan da teçhizat ve askerleriyle tatbikatta yer aldı.

Rusya ve Belarus ortak askeri tatbikatı Zapad-2021, 10 Eylül'den bu yana sürüyor. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de takip ettiği tatbikat sırasında ilk kez saldırı robotları ve dev hovercraftlar sahneye çıktı.

"GÖVDE GÖSTERİSİ" OLARAK YORUMLANDI

Ortak tatbikat, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Batı'ya askeri gücünü sergilediği bir 'gözdağı' olarak değerlendiriliyor. Putin'in de takip ettiği tatbikatın servis edilen görüntüleri de uluslararası kamuoyu tarafından 'gövde gösterisi' olarak yorumlanıyor.

NATO ile tansiyonun zirvede olduğu dönemde kritik tatbikat! Rusya ve Belarus resmen gövde gösterisi yaptı

DİĞER ÜLKELERDEN DE KATILIM VAR

Avrupa sınırına yakın bölgeler dahil olmak üzere Rusya'da 9, Belarus'ta 5 poligonda süren tatbikatlarda Rusya ve Belarus ordusundan 200 bine yakın asker ve personel görev yapıyor. Tatbikatta, 80 uçak ve helikopter ile 290 tank, 240 çoklu roket fırlatma sistemi, 760 askeri araç ve 15 savaş gemisi yer alıyor.

Rusya ve Belarus tarafından düzenlenen tatbikatta, Hindistan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan da teçhizat ve askerleriyle yer aldıklarını açıkladı. Kaliningrad'da çekilen ve Reuters tarafından paylaşılan görüntülerde, dünyanın en büyük hovercraft'ı olan Zubr-sınıfı LCAC da yer aldı.

NATO ile tansiyonun zirvede olduğu dönemde kritik tatbikat! Rusya ve Belarus resmen gövde gösterisi yaptıPlatform-M robotları Zapad-2021 tatbikatında görücüye çıktı

İLK KEZ SALDIRI ROBOTLARI KULLANILDI

Askeri kuvvetleri gemilerden kıyıya taşımayı amaçlayan Sovyet tasarımı hovercraft, deniz mayınları taşıyıp yerleştirebilme özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Zapad-2021 tatbikatında ilk kez Platform-M saldırı robotlarının test edildiğini duyurdu.

Öte yandan Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya'dan değeri 1 milyar doların üzerinde silah alımı planladıklarını söyleyerek "Bu, NATO askeri birlikleri ile doğrudan sınırlarımızın bulunduğu batı yönünü ciddiye aldığımızı gösteriyor." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Avrupa Birliği Belarus Rusya Nato Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

tarafsızgörüş:

Görüntüler 2. dünya savaşından gibi. Nerede Robot? Birkaç büyük hantal işe yaramaz araç işte. Bizim Bayraktar TB2 ler bile bunlaırn hepsini keklik gibi avlar

63
84
yanıtYanıtla
Dravid zwezda:

ruslar da bizden ogrendi heralde bir suru robot haberi gordum bi tane robot yok ortada. altay tanki gibi haha

84
57
yanıtYanıtla
hakan say:

Robot gören varmı:)

75
15
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

puhaha bizim markette satılan ihaa sıhaa hepsini böcek gibi ezerler zaten s400ler depoda çürüyor f35 depoda süs olsun diye aldık

19
66
yanıtYanıtla
Koray Çelik:

Bizim de sismik robatlarımız yapay zekanın ileri teknoloji seviyesinde daha cıkarmadık askersiz hiç süpheniz olmasın …bıyıklarımızın altından izliyoruz dünyayı hafif gülümseyerek …

51
11
yanıtYanıtla
fevzi eker:

Robot gören masum NATO

44
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title