Haberler

Narman Eski Belediye Başkanlarından Zeki Kınalı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Narman eski belediye başkanlarından Zeki Kınalı son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Narman eski belediye başkanlarından Zeki Kınalı son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz ay rahatsızlanarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Kınalı, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetmişti. Kınalı'nın cenazesi bugün çok sayıda siyasi ve sevenlerinin katılımıyla Narman Merkez Cami'inde kılınan cenaze namazının ardından Narman Merkez camii kebir mahallesindeki mezarlığa defnedildi.

Cenaze törenine katılan MHP eski milletvekili Cezmi Polat merhum Zeki Kınalı'nın birçok işsiz gence iş imkanı sağlayan bir büyüğümüz olduğunu belirterek kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Eski belediye başkanlarından bağımsız olarak seçim kazanan Zeki Kınalının oğlu Aydemir Adem Kınalı da rahmetli babasının yolundan giderek Narman Bağımsız belediye başkan adaylığı ile 2014 seçimlerine hazırlanıyor.

ZEKİ KINALI KİMDİR?

1939 Narman doğumlu ilkokul mezunu olan Zeki Kınalı uzun yıllar terzilik yaptıktan sonra Esnaf kefalet kooperatifi kurucu üyesi ve başkanlığını yürüttü.Narman belde spor kurucusu ve kulüp başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra esnaf odaları birliği başkanlığının ardından 1989 yılda bağımsız, 1999 yılında DYP den belediye başkanlığı kazandı.1989 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde sekiz ilçe ve beldede bağımsız aday olarak kazananlardan birisi oldu Belediye başkanlığı döneminde 179 işsiz genci kadrolu işe almasıyla birçok gencin gönlüne taht kurdu. Yine bu dönemde sağlık meslek lisesi Ticaret lisesinin açılmalarını sağlayarak bu okullardan mezun olan binlerce insanın halen kamu kurumlarında çalışmakta olduğu biliniyor. Zeki Kınalı evli ve yedi çocuk babasıdır. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title