Haberler

Müzik Dahisi Tambi, Yine Mevzuata Takıldı

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'Müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Bulgaristan'daki yarışmaya gitmeye hazırlanırken bir kez daha mevzuat engeline takıldı.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Bursa'da 'Müzik dehası' olduğu ortaya çıkınca Türk vatandaşlığına alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Bulgaristan'daki yarışmaya gitmeye hazırlanırken bir kez daha mevzuat engeline takıldı. 18 Ağustos'ta değişen yönetmelik nedeniyle gri pasaport alamayan Tambi, normal pasaportuna vize alamazsa 4 Eylül'de yapılacak yarışmaya katılamayacak.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle Bursa'ya gelen ve müzik yeteneği burada keşfedilen Tambi Cimuk, New York Konservatuarı'na kayıt yaptırabilmek için gerekli olan uluslararası yarışmalara katılma maratonuna devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye birçok ülkede katıldığı yarışmalarda derece alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk vatandaşlığına alınan Tambi, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl pasaportu olmadığı için sorunlar yaşayan ancak Türk vatandaşlığına alındıktan sonra yurt dışındaki yarışmalara gitmek için önünde sorun kalmayan Tambi, 18 Ağustos'ta değişen yönetmelik nedeniyle belediye aracılığıyla gri pasaport alamadı. Bulgaristan'ın Albea kentinde yarın başlayacak ve 11 Eylül'e kadar devam edecek 'Heirs Of Orpheus Music Competition' yarışması için tüm hazırlıklarını tamamlayan Tambi'ye Emniyet Müdürlüğü'nden gri pasaport verilemeyeceği yanıtı, tüm planlarını altüst etti.

Çok üzgün olduğunu söyleyen Tambi, "Ne yapacağımı bilemiyorum, 4 Eylül'de yarışmada olmam gerekiyordu. Birincilik veya iyi bir derece için çok iyi hazırlandım. 44 gün New York'ta bu yarışma için hazırlandım" dedi.

Tambi'nin direktörü Rüstem Avcı da yönetmeliğin değişmesini "Son dakika golü" olarak nitelendirdi. Avcı, şunları anlattı:

"Normal pasaporutumuz var, ancak sık sık yurtdışına çıkan Tambi'nin vize sorunlarını aşmak için beledeyenin görevlendirme yazısı ile gri pasaport alıyorduk. Bu kez Bulgaristan ziyareti için Emniyet'e görevlendirme yazısı ile gittiğimizde, bize 18 Ağustos'ta yönetmeliğin değiştiğini söylediler. Belediyenin personeli dışında kimseye gri pasaport verilmediğini ilettiler. Yarışmaya katılamadan kaybetmiş olacağız. Oysa en iyi hazırlandığımız yarışmaydı bu. İlgili genelge nedir bilmiyorum ama çok güzel bir hat tutturmuştuk, başarı serisine devam edemeyecek olmamızın böylesi bir mevzuata takılması bizim ve temsil ettiğimiz ülkemiz adına kötü bir durum. Yetkililerden bu durumun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını rica ediyoruz. Bizim için dakikalar bile önemli. Böyle bir durumdan haberimiz olsaydı mevcut pasaportumuza vize başvurusunda bulunurduk ama zaman kalmadı. Yetkililer de bu yasanın uygulanabilirliği konusunda çelişkili." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan New York Suriye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title