Haberler

Müziğin Yıldızları "CRR"de Buluşuyor

Güncelleme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden renkli programlarla İstanbullu müzikseverlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) bu hafta; Night In Calisia, Bonnie Tyler ve Tanita Tikaram gibi müziğin birbirinden renkli değerlerini İstanbullularla buluşturuyor. CRR İstanbul Müziği Makam Günleri programı ile de dinleyiciler, Türk Sanat Müziği'nin en değerli eserlerini dinleme ve tanıma fırsatı buluyor.

Haftanın ilk konserinde, 'Total Eclipse of the Heart' adlı parçasıyla tüm dünyada bir numara olan Galler'in efsane sanatçısı Bonnie Tyler, herkesi kendine hayran bırakan büyüleyici sesi ve muhteşem sahne performansıyla dünya turnesi kapsamında CRR sahnesine konuk oluyor. Bonnie Tyler, 'Rocks and Honey' albümünün dünya turnesi kapsamında 27 Ekim Pazartesi günü 20.00'de CRR'de hayranları ile bir araya gelecek. 'Faster Than the Speed of Night' albümü ile İngiltere albümler listelerine bir numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Tyler, kalplere dokunan etkileyici sesi ve seçkin repertuvarı ile dinleyicileri kendine hayran bırakacak.

Albümleri pek çok ülkede milyonlarca satan ve dünyanın en iyi pop-folk şarkıcılarından kabul edilen Tanita Tikaram, dünyaca ünlü şarkılarıyla CRR'de müzikseverlere uzun süre hafızalarından silemeyecekleri büyülü bir akşam yaşatacak. Tikaram, "Eleven Kinds of Loneliness" (1992), "Sentimental" (2005) ve en son kaydettiği "Can't Go Back" (2012) albümlerinin sevilen parçalarını seslendirecek. Koyu ve kendine has sesiyle yorumladığı parçalarının aynı zamanda söz yazarı da olan Tanita Tikaram, 31 Ekim Cuma günü 20.00'de müzikseverlerin karşısında olacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, hafta sonunu CRR İstanbul Müziği Makam Günleri ile geçirecek. CRR İstanbul Müziği Makam Günleri 1 Kasım Cumartesi günü 16.00'da Prof. Tanburi Necdet Yaşar, Prof. Şefika Şehvar Beşiroğlu, Adil Feridun Öney, Ferruh Gencer ve Refik Hakan Talu'nun katılacağı yuvarlak masa söyleşileriyle başlayacak. Aynı gün 20.00'de solistliğini İnci Çayırlı'nın yapacağı CRR Türk Müziği Topluluğu, III. Selim'in Makam Dünyası'na ait eserler seslendirecek. CRR İstanbul Müziği Makam Günleri, 2 Kasım Pazar günü de usta sanatçılarla yapılan sohbetler, sergi ve taş plak dinletisiyle devam edecek. Program, 20.00'de Güzin Değişmez ve Münip Utandı solistliğindeki "Ses ve Saz Hafızamızdan Klasikler" Konseri ile son bulacak.

Randy Brecker ve Wlodek Pawlik Trio, Night In Calisa ile birlikte ilk kez CRR'de

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), 2014 Grammy ödüllerinde "En İyi Caz Topluluğu Albümü" ödülünü kazanan Night In Calisia topluluğunu Türkiye'de ilk kez müzikseverlerle buluşturacak. Amerikalı ünlü trompetçi Randy Brecker, Polonyalı caz piyanisti ve besteci Wlodek Pawlik ve Kalisz Filarmoni Orkestrası'ndan oluşan Night In Calisa, Şef Adam Klocek yönetiminde 28 Ekim Salı günü 20.00'de CRR sahnesinde müzikseverlere unutulmaz bir caz gecesi yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tanita Tikaram Bonnie Tyler Galler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title